Menu
Sale

Proscar

Artikelnummer: f8feade49e0e.
Categorie:

*  87,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Proscar?

Proscar is een medicijn dat grote hoeveelheden finasteride bevat. Dit is een stofje dat de werking van het testosteron, het mannelijke geslachtshormoon, sterk vermindert. Testosteron heeft verschillende functies in het lichaam van de man, waaronder het bevorderen van de groeit van de prostaat. Wordt de prostaat te groot, dan kan deze de plasbuis beknellen en dit kan voor plasproblemen zorgen. Proscar is een medicijn dat ervoor zorgt dat de prostaat een klein beetje krimpt, zodat plasproblemen door een te groot prostaat verminderen of helemaal verdwijnen.

Wanneer gebruikt u Proscar?

Proscar wordt voorgeschreven als er sprake is van pijnklachten die het gevolg zijn van een vergrote prostaat, een aandoening die ook wel benigne prostaat hyperplasie (BPH) wordt genoemd. Bij deze aandoening heeft de patiënt te maken met de volgende klachten:

  • Vaak moeten plassen, ook in de nacht.
  • Kleine beetjes moeten plassen en veel moeten nadruppelen.
  • Moeite met het ophouden van de urine.
  • Een regelmatig onderbroken urinestraal.
  • Een zwakke urinestraal.

Het medicijn wordt voorgeschreven als een patiënt te maken heeft met een of meerdere van bovenstaande klachten door een vergroot prostaat.

Wanneer kunt u geen Proscar gebruiken?

Proscar wordt niet gebruikt door vrouwen, mannen die kinderen proberen te verwekken (door sporen van het medicijn in sperma, die schadelijk kunnen zijn voor de vrouw) of mensen die overgevoelig zijn voor finasteride of een van de werkzame hulpstoffen in het medicijn.

Hoe dient u Proscar te gebruiken?

Proscar moet dagelijks en altijd op een vast tijdstip worden ingenomen met een kleine hoeveelheid vloeistof, zoals water. Het kan enige tijd duren voor het effect van het medicijn merkbaar is, maar het is wel belangrijk om het medicijn altijd volgens de aanwijzingen van de arts in te blijven nemen. Ook als het echt lang duurt voor het effect van het medicijn duidelijk naar voren komt, moeten de aanwijzingen van de arts opgevolgd worden. Pas als de klachten na een aantal maanden nog niet minder zijn, neemt de gebruiker contact op met de arts om eventueel een ander medicijn te kunnen krijgen.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Proscar is 1 maal daags een tablet van 5 mg. Eventueel kan de arts een andere dosering voorschrijven, die de gebruiker in dit geval altijd aan dient te houden.

Bijwerkingen

Proscar kan voor enkele vervelende bijwerkingen zorgen, waaronder seksuele stoornissen (verminderde zin in seks of impotentie), een pijnlijk gevoel in de testikels of opgezwollen en/of pijnlijke borsten. In de bijsluiter van het medicijn worden alle bijwerkingen beschreven.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Proscar”