Menu
Sale

Pulmicort Turbuhaler

Artikelnummer: ce89e9e36d75.
Categorie:

*  60,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Pulmicort Turbuhaler?

Dit medicijn met de werkzame stof budesonide is een inhalatiecorticosteroïd (een bijnierschorshormoon). Het helpt om ontstekingen te remmen. Het helpt ook de luchtwegen te beschermen tegen overgevoeligheidsreacties. Denk hierbij aan benauwdheid en hoesten, welke door chronische ontstekingen van de longen ontstaan. Het medicijn wordt door de longarts voorgeschreven bij COPD (chronisch obstructieve longziekten), astma en in sommige gevallen bij heftig hoesten. Het medicijn helpt om de conditie van de longen te verbeteren.

Wanneer gebruikt u Pulmicort Turbuhaler?

Het medicijn wordt gebruikt bij astma, COPD en ook bij heftig hoesten.

Wanneer kunt u geen Pulmicort Turbuhaler gebruiken?

Als u overgevoelig bent voor budesonide is het beter om het medicijn niet te nemen. Ook bij leverproblemen of een bacteriële luchtwegaandoening is het beter om dit medicijn niet te gebruiken. Daarnaast is het beter om bij virus- of schimmelinfecties van de luchtwegen dit medicijn niet te gebruiken. Bij het geven van borstvoeding of bij een zwangerschap dient u met uw arts te overleggen of u het medicijn kunt gebruiken.

Hoe dient u Pulmicort Turbuhaler te gebruiken?

Neem het medicijn in met regelmatige tussen pozen. Als u twee keer per dag het medicijn moet gebruiken, doe dat dan iedere 12 uur. U kunt het dan bij het ontbijt een keer innemen en een keer bij het diner. Als u een keer een dosis vergeet, dan kunt u deze niet inhalen. U dient dan te wachten op de volgende dosis. Uw klachten zullen binnen een tot twee weken verbeteren. Het optimale effect van het medicijn is na een paar maanden bereikt. Het is belangrijk om de instructies van uw arts op te volgen. Ook als u klachten over lijken te gaan dient u deze op te blijven volgen. De medicatie zal helpen om uw longen te verbeteren. Als u plots stopt kan alles voor niets zijn geweest.

Uw longen kunnen dan weer achteruit gaan en verslechteren. Het is belangrijk om na het innemen van het medicijn uw mond te spoelen. Dit helpt om heesheid en schimmelinfecties te voorkomen. Het is ook goed om uw inhalatietechniek af en toe te laten controleren. Zo weet u zeker dat het medicijn diep genoeg in de longen komt om haar werk te kunnen doen.

Dosering

Het medicijn komt als een inhalatiepoeder met 50 tot 200 inhalaties. Het is afhankelijk van de dosis welke de arts heeft voorgeschreven. Het is belangrijk om de bijsluiter en het etiket op de verpakking te lezen voor de juiste dosering.

Eventuele bijwerkingen

Het is mogelijk dat er bijwerkingen optreden. Denk hierbij aan schimmelinfecties in de keel en de mond, het krijgen van een geïrriteerde keel, heesheid en hoesten.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Pulmicort Turbuhaler”