Menu
Sale

QVAR

Artikelnummer: ac77b6883ad5.
Categorie:

*  50,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is QVAR?

Dit is een medicijn welke men dient te inhaleren. Het is een medicijn dat corticosteroïden heeft (bijnierschorshormonen). Het middel helpt om ontstekingen te remmen en ook dat de luchtweg minder gevoelig is voor prikkelingen.

Wanneer gebruikt u QVAR?

Het medicijn wordt gebruikt bij COPD en bij astma. Het helpt om benauwdheid te voorkomen.

Wanneer kunt u geen QVAR gebruiken?

Als u overgevoelig bent voor de werkzame stof beclometason dipropionaat of een van de hulpstoffen kunt u het medicijn niet nemen. Ook als u een ernstige aandoening heeft dient u dit met uw arts te overleggen. Het medicijn kunt u gebruiken als u zwanger bent of wanneer u borstvoeding geeft.

Hoe dient u QVAR te gebruiken?

Het medicijn dient u te gebruiken met pufjes. U dient de pufjes in te inhaleren. De pufjes dient u gelijk over de hele dag te verdelen. Het is belangrijk om uw mond goed te spoelen na het gebruik van het medicijn. Gebruik het medicijn iedere dag, ook als u geen klachten meer heeft. Het duurt vaak enkele dagen dat u het geneesmiddel begint te werken.

Dosering

Het medicijn is te verkrijgen als een QVAR Aerosol inhaler (u dient de verstuiver in te drukken tijdens het inhaleren en u kunt het combineren met een voorzetkamer). Ook kunt u een QVAR autohaler gebruiken (toedienen door sterk in te ademen met een mondstuk). Daarnaast is er een QVAR Easi-Breathe welk u kunt gebruiken door sterk in te ademen via een mondstuk.
Het medicijn is et verkrijgen in doseringen van 50 en van 100 microgram per inhalatie. De arts zal aangeven wat het beste is. Bij volwassenen en bij kinderen vanaf vijf jaar is het twee keer per dag een pufje. Als u een keer een dosis vergeet dan kunt u deze nog inhalen tot het tijd is voor de volgende puf. Lees ook de bijsluiter hiervoor.

Eventuele bijwerkingen

Als u het medicijn gebruikt dan kunnen er bijwerkingen optreden. U kunt keelpijn krijgen, schimmelinfecties in de mond of in de keelholte. Het is belangrijk om uw mond na het gebruik van het medicijn goed te spoelen. Ook kunt u benauwdheid krijgen na het inhaleren van het medicijn. Als dit het geval is dient u dit met uw arts te bespreken. Ook als u veel last heeft van bijwerkingen dient u contact op te nemen met uw arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “QVAR”