Menu
Sale

Ramipril

Artikelnummer: 6b2f510f5490.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 52,49.Huidige prijs is: € 48,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Ramipril?

Dit is een medicijn welke onder de groep van ACE remmers valt. ACE stat voor Angeiotensine Convererend Enzym. Het medicijn verwijdt de bloedvaten en hierdoor wordt de bloeddruk lager en ook de hartspier sterker om het bloed beter rond te kunnen pompen.

Wanneer gebruikt u Ramipril?

Het medicijn wordt gebruikt bij een hoge bloeddruk (bij hypertensie), bij hartfalen en ook bij nierziekten.

Wanneer kunt u geen Ramipril gebruiken?

Het is beter om dit medicijn niet te gebruiken als u gevoelig bent voor een van de hulpstoffen of de werkzame stoffen van de ACE remmers. Ook bij angio-oedeem, zwangerschap en het geven van borstvoeding is het beter om dit medicijn niet te gebruiken. Bij een nierfunctiestoornis is het ook beter om dit medicijn niet te gebruiken.

Hoe dient u Ramipril te gebruiken?

Volg het advies rondom het innemen van dit medicijn van de arts. Lees ook het etiket en de bijsluiter. Het medicijn dient u in te nemen met wat water. Kauw niet op de tablet en slik het in zijn geheel door. Het beste is om dit iedere dag op een vast tijdstip te doen om zo de kans om een tablet te vergeten te verkleinen. Als u een tablet vergeten bent kunt u deze overslaan en wachten op het volgende moment om een tablet te nemen. U mag alles blijven eten en drinken wat u gewend bent. Het is echter verstandig om geen zoutvervangers te nemen of kaliumsupplementen. Verminder ook het gebruik van zout. Het kan namelijk de werking van het medicijn versterken. U kunt hierdoor duizelig worden of flauwvallen. Als u dit voelt (het kan de eerste paar dagen voorkomen) dan kunt u beter geen auto gaan rijden of machines gaan bedienen. Stop niet zomaar met het innemen van de medicijnen. De klachten kunnen namelijk zo terug komen.

Dosering

Het medicijn is te verkrijgen in de varianten van 1,25 milligram, 2,5 milligram, 5 milligram en 10 milligram. Lees de bijsluiter voor de juiste dosering. Volg ook het advies van de arts op.

Eventuele bijwerkingen

Bij het gebruik van dit medicijn is het mogelijk om last te krijgen van bijwerkingen. U kunt duizelig worden, meer gaan hoesten, hoofdpijn krijgen, last krijgen van een nierfunctiestoornis, een lagere bloeddruk krijgen of last krijgen van uw maag of darmen. Natuurlijk is het per persoon verschillend of u wel of geen last krijgt van de bijwerkingen en ook welke bijwerking u krijgt.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Ramipril”