Menu
Sale

Ranitidine

Artikelnummer: 0e7e02b714b8.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 60,99.Huidige prijs is: € 52,70.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Ranitidine?

Dit middel is een zogenoemde H2 blokker. Het is een medicijn dat de productie vermindert van maagzuur. Door het verlagen en verminderen van deze productie komt er minder zuur in de maag en bij het slijmvlies en de slokdarm. Hierdoor kan de slokdarm en het slijmvlies in de maag tot rust komen. Maag- en darmklachten zullen hierdoor verdwijnen.

Wanneer gebruikt u Ranitidine?

Het medicijn wordt gebruikt als iemand klachten heeft van zure oprispingen, maagpijn, misselijkheid, een opgeblazen gevoel, brandend maagzuur, een maagzweer, een darmzweer, terugstromend maagzuur in de slokdarm (reflux) en ook bij slokdarmontstekingen en andere maag- en darmklachten. Ook wordt het soms gebruikt bij mensen welke last hebben van terugkerende darm zweren.

Wanneer kunt u geen Ranitidine gebruiken?

Dit medicijn dient u niet te gebruiken als u overgevoelig bent voor de hoofdbestanddelen of de hulpstoffen in dit medicijn. Ook als u last heeft van de ziekte van porfyrie dient u dit medicijn niet te gebruiken. ALs u een verminderde werking heeft van de nieren of een andere aandoening dient u te overleggen met de arts of het gebruik van het medicijn goed is.
Als u zwanger bent of wilt worden dan dient u het gebruik van dit medicijn met uw arts te overleggen. Bij het geven van borstvoeding is het goed om dit medicijn niet te gebruiken.

Hoe dient u Ranitidine te gebruiken?

Het best is om het medicijn in de avond in te nemen net voor het slapen. As u het medicijn twee keer per dag dient in te nemen dan kunt u dit in de ochtend en in de avond doen. Het geneesmiddel is als een bruistablet en als een drank te verkrijgen. De bruistabletten dient u op te lossen in een vol glas water. De tablet dient helemaal op te bruisen om daarna als vloeistof opgedronken te worden. Het drankje is geschikt voor kinderen onder de 12 jaar en kan gemakkelijk afgemeten worden. Hierna dient het met de maatlepel toegediend te worden. Het medicijn kan men met en ook zonder eten innemen. Afhankelijk van de klachten wordt de duur van het innemen van dit medicijn bepaald. De arts zal u hierover informeren.

Dosering

De bruistabletten zijn te verkrijgen in een sterkte van 150 milligram en van 300 milligram. De arts zal adviseren welke hoeveelheid het beste bij je klachten past. De arts zal adviseren welke hoeveelheid nodig is. Vaak nemen volwassen en kinderen vanaf 12 jaar een bruistablet van 300 milligram in de avond of twee bruistabletten van 150 milligram (een in de ochtend en een in de avond). Kinderen onder de 12 jaar krijgen vaak het drankje voorgeschreven.

Eventuele bijwerkingen

Het is mogelijk dat de gebruiker van dit medicijn last krijgt van bijwerkingen. Denk hierbij aan hoofdpijn, duizeligheid, suffigheid en ook vermoeidheid. Ook kun je last krijgen van maagklachten of darmklachten. Lees ook de bijsluiter voor de meest voorkomende bijwerkingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Ranitidine”