Menu
Sale

Rapitil (Tilavist)

Artikelnummer: be4aed6907de.
Categorie:

*  62,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Rapitil (Tilavist)?

Rapitil (Tilavist) is een anti-allergiemedicijn dat voor het oog gebruikt wordt. De werkzame stof van het anti-allergiemedicijn is nedocromil en deze stof zorgt ervoor dat er geen allergische reactie kan ontstaan door bepaalde prikkels in het oog. Door Rapitil (Tilavist) te gebruiken, verminderen oogklachten als jeuk en een tranend oog.

Wanneer gebruikt u Rapitil (Tilavist)?

Rapitil (Tilavist) wordt voorgeschreven bij allergische conjunctivitis, ook wel ontstoken ogen door een allergie genoemd. Allergische conjunctivitis kan veroorzaakt worden door een allergische reactie op de vacht van huisdieren, pollen in de lucht en andere stoffen. Door Rapitil (Tilavist) te gebruiken komt er geen lichaamseigen stof vrij die allergische reacties als jeuk, tranende ogen en gezwollen oogleden opwekken. Hierdoor worden de klachten van de allergie minder.

Wanneer gebruikt u geen Rapitil (Tilavist)?

Rapitil (Tilavist) mag niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor de bestanddelen van het geneesmiddel. Worden er andere geneesmiddelen in het oog gebruikt, dan moet het gebruik van Rapitil (Tilavist) overlegd worden met een arts. De arts kan u vertellen of u dit geneesmiddel wel of niet met uw huidige medicatie in het oog mag combineren.

Hoe dient u Rapitil (Tilavist) te gebruiken?

Rapitil (Tilavist) wordt geleverd in de vorm van oogdruppels. Voor het gebruik van Rapitil (Tilavist), moeten de handen goed gewassen worden. Hierna opent de gebruiker het flesje en trekt hij of zij het onderste ooglid naar beneden om een gootje te vormen in het oog. Door in het flesje te knijpen, komt er een druppel vrij. Deze druppel valt in het oog. Vervolgens sluit de gebruiker het oog enkele seconden, zodat het medicijn goed in kan trekken. Na gebruik moet het flesje Rapitil (Tilavist) weer goed afgesloten worden.

Na het openen van het flesje zijn de druppels nog vier weken houdbaar. Rapitil (Tilavist) mag nooit langer dan twaalf weken achter elkaar gebruikt worden, tenzij anders geadviseerd door een arts. Het kan enkele dagen duren voor het gebruik van de oogdruppels de juiste effecten met zich meebrengt.

Let op: tijdens het gebruik van de oogdruppels mogen er geen zachte contactlenzen gedragen worden. Voor het innemen dienen harde contactlenzen verwijderd te worden, om ze pas een kwartier na het nemen van de druppels weer terug in de ogen te doen.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Rapitil (Tilavist) is twee tot vier keer per dag 1 druppel in het aangedane oog. Van deze dosering mag alleen afgeweken worden als dit geadviseerd wordt door een arts. Kinderen die jonger zijn dan 6 jaar mogen het geneesmiddel niet gebruiken.

Bijwerkingen

Rapitil (Tilavist) kan voor bijwerkingen zorgen, al heeft niet iedere gebruiker van het geneesmiddel hier last van. Enkele klachten die over dit geneesmiddel gemeld worden als bijwerkingen, zijn een prikkend gevoel in de ogen (direct na het inbrengen van de druppel, verdwijnt vanzelf), tijdelijk wazig zicht (direct na het inbrengen van de druppel, verdwijnt vanzelf) en overgevoeligheidsreacties als jeuk of irritatie in het oog. Bij het ervaren van overgevoeligheidsreacties wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Rapitil (Tilavist)”