Menu
Sale

Relpax

Artikelnummer: 81adaf9c3b56.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 91,49.Huidige prijs is: € 86,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Relpax?

Dit is een middel tegen migraine. Het wordt ook wel een antimigrainemiddel genoemd. De werkzame stof in het medicijn is eletriptan en het zorgt dat de bloedvaten in de hersens vernauwen in de hersenen. Hierdoor gaan de klachten van een migraineaanval weg.

Wanneer gebruikt u Relpax?

Het geneesmiddel wordt gebuikt om migraineaanvallen te bestrijden. Een migraineaanval is een ernstige hoofdpijn aan een kant van het hoofd (in de meeste gevallen). Ook kan men misselijk zijn en overgevoelig voor geluiden, geuren en licht tijdens de aanval. Soms kan men voor de migraineaanval sterretjes zien, golven, flitsen of zwarte vlekken. De aanval duurt vaak enkele uren tot enkele dagen.

Wanneer kunt u geen Relpax gebruiken?

Dit medicijn dient u niet te gebruiken als u overgevoelig bent voor de hoofdbestanddelen of de hulpstoffen in dit medicijn. Als u last heeft van hartproblemen, een vaatziekte of hersenbloeding wordt het gebruik van dit medicijn afgeraden. Ook als u een serieus leverprobleem of nierprobleem heeft wordt het gebruik van dit medicijn afgeraden. Tevens wordt het niet gebruikt als u een hoge bloeddruk heeft of wanneer u antidepressiva of migraine medicijnen gebruikt (andere migraine medicijnen). Overleg het gebruik van dit medicijn als u andere gezondheidsproblemen heet en ouder bent dan 40 jaar en ook rookt of andere medicijnen gebruikt. Bij zwangerschap en bij het geven van borstvoeding dient u altijd het gebruik van dit medicijn met uw arts te overleggen.

Hoe dient u Relpax te gebruiken?

Het medicijn dient u in te nemen zodra u merkt dat u een migraineaanval gaat krijgen. Slik een hele tablet in zijn geheel door met wat water. U kunt dit voor, tijdens en ook na de maaltijd doen. Vaak kunt u na een half uur merken dat het medicijn begint te werken. Als de hoofdpijn terugkomt dan kunt u twee uur na de eerste dosis nog een tablet nemen. Het geneesmiddel helpt om de klachten te verminderen en niet om ze te voorkomen. U kunt het middel dus niet preventief gaan gebruiken.

Dosering

Het medicijn is verkrijgbaar in de vorm van tabletten van 20 milligram en van 40 milligram. De arts zal aangeven welke dosering u nodig heeft en passen bij uw klachten. De arts kan anders adviseren, maar vaak geldt het volgende. Volwassenen van 18 tot 65 jaar dienen een tablet van 20 milligram of van 40 milligram in te nemen. Het kan zijn dat ze dit na twee uur dienen te herhalen. Het is onverstandig om meer dan 80 milligram per etmaal te gebruiken.

Eventuele bijwerkingen

Het is mogelijk dat er bijwerkingen ontstaan. Niet iedereen hoeft hier last van te krijgen. Het is mogelijk dat u duizelig wordt, slaperig wordt of vermoeid, een kriebelend of tintelend gevoel krijgt. Ook kunt u gevoelloosheid ervaren, spierpijn, pijn of een beklemmend gevoel op de borst, de keel of een ander deel van het lichaam. Als de bijwerkingen niet overgaan dient u contact op te nemen met de arts.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Relpax”