Menu
Sale

Relvar Ellipta

Artikelnummer: ba3fa049ec80.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 140,50.Huidige prijs is: € 130,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Relvar Ellipta?

Relvar Ellipta is een inhalatiemedicijn of puffer. Het geneesmiddel bevat twee werkzame stoffen, namelijk fluticason en vilanterol. De eerste werkzame stof is een ontstekingsremmend middel op basis van een bijnierschorshormoon. De tweede werkzame stof is een middel dat de spieren in de luchtwegen verwijdt. Het geneesmiddel wordt gebruikt om benauwdheidsklachten en andere luchtwegklachten bij longaandoeningen te voorkomen.

Wanneer gebruikt u Relvar Ellipta?

Relvar Ellipta wordt onder andere voorgeschreven bij astma en COPD. Bij deze longaandoeningen is er doorgaans sprake van ontstoken luchtwegen en klachten als benauwdheid, hoesten, een piepende ademhaling en kortademigheid. De werkzame stoffen van Relvar Ellipta verminderen niet alleen de zwelling en de irritatie in de luchtwegen, maar zorgen er ook voor dat het ademen gemakkelijker gaat. Het geneesmiddel wordt niet voorgeschreven om longklachten te verminderen, maar om bepaalde longproblemen te voorkomen.

Wanneer gebruikt u geen Relvar Ellipta?

Relvar Ellipta is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor een van de stoffen in het geneesmiddel. Voor een complete lijst van de stoffen die in Relvar Ellipta zitten, zie bijsluiter.

Hoe dient u Relvar Ellipta te gebruiken?

Relvar Ellipta wordt geleverd met een inhalator. Deze inhalator is voorzien van een dosisteller en een beschermkap. Is de beschermkap verwijderd, dan wordt er automatisch een dosis poeder vrijgegeven. Deze dosis moet zo snel mogelijk geïnhaleerd worden door de lippen op het mondstuk te plaatsen, lang en diep in te ademen en de adem drie tot vier seconden in te houden. Om restjes poeder na het gebruik van Relvar Ellipta uit de mond te verwijderen, kan de gebruiker zijn of haar mond spoelen. Dit is verstandig om te doen, aangezien het spoelen van de mond bepaalde bijwerkingen kan voorkomen.

Na het eerste gebruik van Relvar Ellipta mag de gebruiker dit geneesmiddel nog maximaal zes weken gebruiken.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Relvar Ellipta is een maal daags 1 inhalatie in de voorgeschreven sterkte. Het geneesmiddel wordt aangeboden in diverse sterktes en welke sterkte de gebruiker krijgt, wordt bepaald door de arts.

Bijwerkingen

Het gebruik van Relvar Ellipta kan voor bepaalde bijwerkingen zorgen, maar hier krijgt niet iedereen last van. Eventuele bijwerkingen die gebruikers kunnen ervaren door Relvar Ellipta zijn klachten als hoofdpijn, aften in de mond, pijn in de mond, pijn in de keelholte, neusklachten, een onregelmatige hartslag en verkoudheid. Krijgt de gebruiker veel last van deze of van andere klachten, dan wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Relvar Ellipta”