Menu
Sale

Requip

Artikelnummer: 3eacffabb312.

* Oorspronkelijke prijs was: € 75,00.Huidige prijs is: € 67,70.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Requip?

Requip is een geneesmiddel dat dezelfde werking heeft als dopamine. Dit is een lichaamseigen stof die onder andere invloed heeft op de aansturing van spieren. Requip bevat de werkzame stof ropinirol en wordt gebruikt om de klachten van het Restless Legs Syndroom te verminderen. Ook kan het geneesmiddel voorgeschreven worden om de ziekte van Parkinson te behandelen.

Wanneer gebruikt u Requip?

Requip wordt gebruikt om het Restless Legs Syndroom te behandelen. Deze aandoening zorgt voor een tintelend gevoel in de benen, dat alleen minder wordt als de benen bewogen worden. Mensen met het Restless Legs Syndroom hebben vaak moeite om stil te zitten en in slaap te komen. Door Requip te gebruiken, worden de klachten minder en wordt stilzitten en slapen gemakkelijker.

Eventueel in combinatie met een ander geneesmiddel, kan Requip ook gebruikt worden om de ziekte van Parkinson te behandelen.

Wanneer gebruikt u geen Requip?

Requip is niet geschikt voor mensen die overgevoelig of allergisch zijn voor de werkzame stof of hulpstoffen van het geneesmiddel. Ook mag het geneesmiddel niet voorgeschreven worden aan en gebruikt worden door mensen met een ernstige nieraandoening of een ernstige leveraandoening. Bij het gebruik van andere geneesmiddelen, dient dit altijd gemeld te worden aan de arts. De arts bepaalt vervolgens of Requip wel of niet met deze geneesmiddelen gecombineerd mag worden.

Hoe dient u Requip te gebruiken?

Requip wordt maximaal drie uur voor het slapengaan ingenomen, bij voorkeur met een beetje voedsel om Maag-darmklachten te voorkomen. Een arts begint doorgaans met een vrij lage startdosering van Requip, die na een paar dagen verhoogd wordt voor een nog betere werking van het geneesmiddel.

Het kan even duren voor Requip echt werkt. Pas als het geneesmiddel na drie maanden nog niet goed werkt, wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

Dosering

De startdosering van Requip is 0,25 milligram. Deze startdosering wordt eenmaal daags ingenomen, maximaal drie uur voor het slapengaan. Na een paar dagen de startdosering gebruikt te hebben, krijgt de gebruiker een hogere dosering van de arts. Het doseringsadvies van de arts moet altijd opgevolgd worden.

Voor de ziekte van Parkinson geldt een ander doseringsadvies voor Requip. Ook deze dosering wordt te allen tijde bepaald door een arts.

Bijwerkingen

Het gebruik van Requip kan voor bepaalde bijwerkingen zorgen, waaronder duizeligheid, vermoeidheid, misselijkheid (eventueel met overgeven) en een toename van de klachten van het Restless Legs Syndroom. Heeft u te maken met een van deze bijwerkingen of heeft u andere klachten door het gebruik van Requip, dan wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Requip”