Menu
Sale

Respontin

Artikelnummer: 226c123e76bf.
Categorie:

*  63,90

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Respontin?

Respontin is een inhalatiemedicijn dat de luchtwegen verwijdt. Door het verwijden van de luchtwegen, wordt ademhalen gemakkelijker en worden klachten als benauwdheid, een piepende ademhaling en hoesten aanzienlijk minder.

Wanneer gebruikt u Respontin?

Respontin wordt voorgeschreven aan mensen die te maken hebben met astma, COPD en andere luchtwegaandoeningen met klachten als benauwdheid, kortademigheid en hoesten. De werkzame stof in het geneesmiddel zorgt ervoor dat de luchtwegen ontspannen, waardoor de luchtwegen wijder worden en ademen gemakkelijker wordt. Het effect van Respontin houdt ongeveer zes uur na het innemen van het geneesmiddel aan.

Wanneer gebruikt u geen Respontin?

Respontin mag niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stoffen van het geneesmiddel. Welke stoffen dit zijn, is te lezen in de bijsluiter van het geneesmiddel. Worden er andere geneesmiddelen gebruikt, dan moet dit altijd doorgegeven worden aan de arts. De arts kan bepalen of de combinatie van deze geneesmiddelen mogelijk is, of niet.

Hoe dient u Respontin te gebruiken?

Respontin wordt door middel van een vernevelaar gebruikt. De vernevelaar wordt ingeschakeld, de inhoud van 1 ampul Respontin wordt aan het reservoir van de vernevelaar toegevoegd en de vernevelaar wordt gebruikt om de stof in te nemen. Alleen als de dokter het aangeraden heeft om Respontin te verdunnen bij het gebruik, is dit nodig.

Zit er nog wat vloeistof in de vernevelaar na het gebruik van het geneesmiddel, dan kunt u deze vloeistof weggooien. Na het gebruik van het geneesmiddel, moet de vernevelaar goed gereinigd worden.

Dosering

De dosering van Respontin is als volgt: voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar drie tot vier keer per dag de inhoud van 1 ampul (1 ml of 2 ml) inademen met de vernevelaar. Kinderen van 6 tot 12 jaar nemen de dosering van maximaal vier keer per dag 1 ampul (1 ml). Voor kinderen van jonger dan 6 jaar, schrijft de arts een alternatieve dosering voor.

Bijwerkingen

Respontin brengt doorgaans geen bijwerkingen met zich mee, maar het kan wel voorkomen dat de gebruiker van het geneesmiddel klachten krijgt door het gebruik van het medicijn. De meest voorkomende bijwerkingen van Respontin zijn hoofdpijn, een droge mond, irritatie van de mond- en keelholte, maag-darmklachten en duizeligheid.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Respontin”