Menu
Sale

Rhinocort

Artikelnummer: 055d850024f5.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 52,49.Huidige prijs is: € 48,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Rhinocort?

Dit is een neusspray welke de stof budesonide bevat. Het is een medicijn welke onder de glucocorticosteroïden valt. Het medicijn is ontstekingsremmend en helpt ook om het neusslijmvlies minder gevoelig te laten reageren op prikkelingen.

Wanneer gebruikt u Rhinocort?

Het medicijn wordt gebruikt als iemand neusklachten heeft door een allergie, hooikoorts of een langdurig ontstoken neusslijmvlies. Men heeft dan vaak last van jeuk, niesbuien en soms ook een loopneus. Het medicijn wordt ook gebruikt bij neuspoliepen of wanneer iemand last heeft van een loopneus of een verstopte neus. Ook bij hoofdpijn en een verminderde reuk is het een goed middel. Natuurlijk is het ook mogelijk om het middel te gebruiken om neusklachten te verminderen door een zwelling van het neusslijmvlies af te laten nemen.

Wanneer kunt u geen Rhinocort gebruiken?

Als u overgevoelig bent voor het hoofdbestanddeel of de hulpstoffen dan dient u het medicijn niet te gebruiken. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft dient u het gebruik van dit medicijn met uw arts te overleggen.

Hoe dient u Rhinocort te gebruiken?

Het medicijn dient u iedere dag te gebruiken. Het is verstandig om dit op dezelfde tijdstippen te doen. Als u het medicijn gebruikt om hooikoorts te voorkomen dan dient u nog voor het pollenseizoen begint dit medicijn te gaan gebruiken. Zo krijgt u geen lat van de klachten. Schud voor het gebruik de neusspray. Richt de tuit van de neusspray naar de buitenkant van de neus toe, dus niet richting de neusschotten. Lees ook de bijsluiter voor de instructies voor het gebruik van de spray. Soms duurt het trouwens een paar dagen voordat u de werking van het medicijn zult merken. Als de klachten na een week echter nog niet minder zijn geworden na een week dan is het goed om weer contact op te nemen met de arts.

Dosering

Het medicijn heeft 64 microgram in zich bij iedere verstuiving. De arts zal aangeven hoe lang en hoe vaak u het medicijn gebruiken moet. In het algemeen geldt dat men bij een allergie, bij hooikoorts of een langdurige ontsteking van het neusslijmvlies een keer per dag twee verstuivingen gebruikt, waarbij in ieder neusgat een verstuiving aangebracht dien te worden. Dit geldt voor volwassene en kinderen vanaf 6 jaar. Bij neuspoliepen dient men ieder ochtend en iedere avond een spray in ieder neusgat te gebruiken.

Eventuele bijwerkingen

Het is mogelijk dat er bijwerkingen optreden. Denk hierbij aan het krijgen van een bloedneus, een irritatie van de neusholte en het krijgen van een droge neus. Lees ook de bijsluiter voor mogelijke bijwerkingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Rhinocort”