Menu
Sale

Ropinirol

Artikelnummer: 3a705b05a18e.

* Oorspronkelijke prijs was: € 66,90.Huidige prijs is: € 61,90.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Ropinirol?

Ropinirol is een geneesmiddel dat invloed heeft op de aansturing van spieren vanuit de hersenen. Het gaat om een zogeheten dopamine-agonist die voorgeschreven wordt om klachten als gevolg van het Restless Legs Syndroom en de ziekte van Parkinson te verminderen. Omdat Ropinirol een receptplichtig geneesmiddel is, is er altijd een recept nodig om dit medicijn te kunnen verkrijgen en gebruiken.

Wanneer gebruikt u Ropinirol?

Ropinirol wordt voorgeschreven aan mensen met rusteloze benen, ook wel het Restless Legs Syndroom genoemd. Mensen die met deze aandoening kampen, hebben last van een kriebelend, pijnlijk of tintelend gevoel in de benen. Dit gevoel wordt erger als de patiënt ligt of zit en hierdoor kan de patiënt te maken krijgen met slaapproblemen. Ropinirol vermindert de aandrang om de benen te bewegen door de klachten te verminderen, waardoor de patiënt beter kan slapen.

Ropinirol kan ook gebruikt worden om de ziekte van Parkinson te behandelen, maar dan wordt er vaak wel een ander geneesmiddel als extra voorgeschreven om de klachten van deze aandoening nog beter te behandelen.

Wanneer gebruikt u geen Ropinirol?

Ropinirol is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stof en hulpstoffen in het geneesmiddel. Ook mag het geneesmiddel niet voorgeschreven worden aan en gebruikt worden door mensen met een ernstige lever- of nierafwijking. Bij het gebruik van andere geneesmiddelen moet de arts controleren of Ropinirol eventueel voor een wisselwerking gaat zorgen. Eventueel kan het gebruik van Ropinirol afgeraden worden door het gebruik van andere geneesmiddelen.

Hoe dient u Ropinirol te gebruiken?

Bij het eerste gebruik van Ropinirol voor het Restless Legs Syndroom, neemt de patiënt het geneesmiddel maximaal drie uur voor het slapengaan in. Ropinirol kan het beste met wat voedsel ingenomen worden, zodat Maag-darmklachten door het gebruik van het geneesmiddel voorkomen kunnen worden. Na de startdosering van Ropinirol verhoogt de arts de dosering van het geneesmiddel geleidelijk aan. Dit mag de gebruiker nooit op eigen houtje doen.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Ropinirol ter behandeling van het Restless Legs Syndroom is 1 tablet van 0,25 milligram per dag. Na een aantal dagen kan deze startdosering verhoogd worden. Voor de behandeling van de ziekte van Parkinson hanteert de arts een andere dosering.

Bijwerkingen

Eventuele bijwerkingen waar gebruikers van Ropinirol mee te maken kunnen krijgen, zijn klachten als misselijkheid (eventueel met overgeven), duizeligheid, vermoeidheid en juist een toename van de klachten van het Restless Legs Syndroom. Heeft de gebruiker te maken met deze of andere bijwerken, dan wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Ropinirol”