Menu
Sale

Salamol

Artikelnummer: 0b9492cbc503.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 56,00.Huidige prijs is: € 51,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Salamol?

Dit is een medicijn wat salbutamol bevat wat een luchtwegverwijder is. De stof wordt met de hulp van een vernevelaar of een verstuiver ingeademd. Het komt hierdoor in de longen terecht. De pufjes helpen om de verkrampingen in de luchtwegen te helpen opheffen. Hierdoor nemen klachten als benauwdheid en ook kortademigheid af.

Wanneer gebruikt u Salamol?

Het medicijn wordt gebruikt om longklachten te verminderen of te voorkomen. Denk aan longklachten als een piepende ademhaling, kortademigheid of benauwdheid. De oorzaken hiervan kunnen een aandoening van de luchtwegen zijn, rook, lichamelijke inspanning, een allergische reactie of astma. Ook kan een chronische obstructieve longziekte (COPD), blijvende benauwdheid en hoest klachten of beschadigd longweefsel reden zijn om het medicijn te gebruiken.

Wanneer kunt u geen Salamol gebruiken?

Dit medicijn dient u niet te gebruiken als u overgevoelig bent voor de hoofdbestanddelen of de hulpstoffen in dit medicijn. Ook als u diabetes heeft, ernstige astma, schildklierproblemen of hartaandoeningen dient u dit medicijn niet te gebruiken.

Hoe dient u Salamol te gebruiken?

He medicijn wordt gebruikt als een verstuiver via een inhaler of als een vernevelvloeistof. De eerste is gemakkelijk te gebruiken. De verstuiver geeft vanzelf de dosis poeder vrij welke door het mondstuk ingeademd wordt. De verneveloplossing wordt per dosis apart verpakt en in combinatie met de verstuiver. Lees ook de bijsluiter hoe u de verneveloplossing moet gebruiken.

Dosering

Het medicijn wordt gebruikt om een acute aanval van benauwdheid te kunnen behandelen. Het is goed om de aanwijzingen van uw arts op te volgen. Het is ook mogelijk om de inhaleren of de vernevel vloeistof preventief te gebruiken om klachten te voorkomen. Gebruik het geneesmiddel bijvoorbeeld tien minuten voordat u gaat sporten. Gebruik de door de arts aanbevolen dosering en wijk hier niet van af.

Eventuele bijwerkingen

Ook bij dit medicijn is het mogelijk dat er bijwerkingen optreden. Denk hierbij aan hartkloppingen, hoofdpijn, trillende handen of hyperactiviteit bij kinderen. Lees ook de bijsluiter voor alle mogelijke bijwerkingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Salamol”