Menu
Sale

Salbutamol

Artikelnummer: 9afc733e97b1.
Categorie:

*  51,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Salbutamol?

De naam van het medicijn is tevens de naam van de werkzame stof. Het is een geneesmiddel welke je helpt om de luchtwegen te verwijderen. Het medicijn zorgt dat verkrampingen in de luchtwegen weg gaan en zorgt dat benauwdheid, kortademigheid en ook een piepende ademhaling afnemen. Het medicijn wordt in de meeste gevallen samen met een verstuiver of een vernevelaar gebruikt. Het geneesmiddel komt na de inhalatie in de longen terecht en doet daar bijna direct zijn werk.

Wanneer gebruikt u Salbutamol?

Het medicijn wordt gebruikt om longklachten te helpen voorkomen of te behandelen. De klachten zijn vaak een piepende of een gierende ademhaling, kortademigheid of een benauwd gevoel. Astma is een aandoening waarbij de luchtwegen een allergische reactie tonen. Koude lucht, lichaamsbeweging en ook de vacht van huisdieren of rook kunnen het triggeren. Ook bij COPD (Chronische obstructieve longziekten) wordt het medicijn gebruikt. Een stevige benauwdheid gaat vaak gepaard met hoesten. Beschadigd longweefsel is vaak de oorzaak.

Wanneer kunt u geen Salbutamol gebruiken?

Dit medicijn dient u niet te gebruiken als u overgevoelig bent voor de hoofdbestanddelen of de hulpstoffen in dit medicijn. Het medicijn dient u ook niet te gebruiken of u moet het met uw arts overleggen als u diabetes heeft, een ernstige astma, hartaandoeningen of schildklierproblemen. Weet dat dit geneesmiddel ook de werking van bètablokkers en diuretica kan beïnvloeden. Vertel de arts altijd welke medicijnen u nog meer gebruikt. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft dient u altijd met uw arts te overleggen of u dit medicijn kunt gebruiken.

Hoe dient u Salbutamol te gebruiken?

Het medicijn is te gebruiken met een inhalator of met een vernevelvloeistof. De arts zal adviseren welke van de twee het beste voor u is. De inhalator is gemakkelijk te gebruiken. Je drukt op de verstuiver als je inademend en dan komt er een dosis vrij.

Dosering

Het medicijn is op twee manieren te gebruiken. Ten eerste is het bij een acute klacht te gebruiken. Gebruik het medicijn dan volgens de instructies van de arts en de bijsluiter.
Daarnaast kan het ook gebruikt worden bij een inspanning of om een allergische reactie te voorkomen. Je kunt dan preventief het medicijn tien minuten voor het sporten gaan gebruiken of tien minuten voordat u in contact komt met een allergische stof.

Eventuele bijwerkingen

Het is mogelijk dat er bijwerkingen ontstaan bij het gebruik van dit medicijn. Denk hierbij aan het krijgen van hartkloppingen, hoofdpijn, hyperactiviteit (vooral bij kinderen) of trillende handen. Natuurlijk hoeven de bijwerkingen niet te ontstaan. Lees ook de bijsluiter voor het totale overzicht van mogelijke bijwerkingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Salbutamol”