Menu
Sale

Salmeterol

Artikelnummer: a48ebb65fae5.
Categorie:

*  101,70

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Salmeterol?

Het medicijn helpt om de ademhalingsproblemen bij chronische obstructieve longziekten (COPD) en astma te verminderen. Het helpt dus tegen benauwdheidsaanvallen en ook aanvallen van astma. Het helpt om de spieren rondom de luchtwegen te ontspannen en om zo de luchtwegen te verwijden. Er komt meer lucht. Het medicijn behoort tot de langwerkende luchtwegverwijders. Het medicijn werkt binnen tien tot twintig minuten en werkt dan ongeveer een heel etmaal.

Wanneer gebruikt u Salmeterol?

Het medicijn dient u te gebruiken als u last heeft van ademhalingsproblemen bij chronische obstructieve longziekten (COPD) en bij astma.

Wanneer kunt u geen Salmeterol gebruiken?

Dit medicijn dient u niet te gebruiken als u overgevoelig bent voor de hoofdbestanddelen of de hulpstoffen in dit medicijn. Kinderen onder de vier jaar kunnen dit medicijn beter niet gebruiken. Als u zwanger bent of als u borstvoeding geeft kunt u het gebruik van dit medicijn overleggen met de arts.

Hoe dient u Salmeterol te gebruiken?

Het medicijn moet op de juiste manier geïnhaleerd worden. Het medicijn moet goed zijn werk kunnen doen in de luchtwegen. Het is goed om de inhalator voor het gebruik te schudden en om dan eerst rustig uit te ademen. Zet de inhalator aan de lippen om dan een dosis in te ademen. Houd de adem in en adem daarna langzaam uit. Het is goed om na het gebruik uw mond te spoelen om mogelijke resten weg te spoelen. Lees ook de bijsluiter voor het gebruik van het geneesmiddel.

Dosering

Het is goed om het medicijn twee keer per dag te gebruiken. Doe iedere keer een inhalatie. U kunt dit het beste verspreiden over de dag en in de ochtend en in de avond een keer een dosis nemen. U zult binnen een tot twee weken merken dat de benauwdheidsaanvallen minder ernstig zijn. De conditie van uw longen is namelijk een heel stuk verbeterd. Het is goed om ondanks dat uw astma regelmatig door de arts te laten controleren. Soms kan het zo zijn dat de dosering aangepast moet worden.

Eventuele bijwerkingen

Ook bij dit medicijn is het mogelijk dat er bijwerkingen optreden. Denk hierbij aan trillende handen, hoesten, hoofdpijn, hartkloppingen of hoofdpijn. Ook kunt u last krijgen van spierpijn of gewrichtspijn. Het is natuurlijk niet zo dat iedereen last krijgt van deze bijwerkingen. Van persoon tot persoon is het wisselend of de bijwerkingen optreden. Lees ook de bijsluiter voor de complete lijst van mogelijke bijwerkingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Salmeterol”