Menu
Sale

Saridon

*  4,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Saridon?

Saridon is een samengestelde pijnstiller. De werkzame stoffen in dit medicijn zijn propyfenazon, paracetamol en coffeïne. Propyfenazon werkt licht ontstekingsremmend en dempt koorts en pijnprikkels. Paracetamol is meest bekendste en veiligste pijnstiller die ook koorts verlaagt. Coffeïne versterkt de werking van deze medicijnen, waardoor er een extra krachtig effect optreedt. Pijnklachten en koorts nemen hierdoor sneller af.

Wanneer gebruikt u Saridon?

Saridon wordt gebruikt bij lichte tot matige pijnklachten, eventueel in combinatie met koorts. Saridon helpt bijvoorbeeld bij: hoofdpijn en migraine, menstruatiepijn, spit en andere lage rugpijn, gewrichtspijn, spierpijn of pijn door een blessure, pijn en koorts bij griep, verkoudheid of een andere ziekte.

Wanneer gebruikt u geen Saridon?

Saridon niet gebruiken als u: overgevoelig bent voor een van de stoffen in dit medicijn, lijdt aan een afwijkend bloedbeeld, borstvoeding geeft en tijdens de laatste drie maanden van uw zwangerschap. Saridon is niet geschikt voor kinderen.

Hoe dient u Saridon te gebruiken?

Saridon kan in zijn geheel doorgeslikt worden of u kunt het oplossen in water. Roer de vloeistof goed om en drink deze direct op. Slikt u Saridon op een lege maag, dan treedt het effect snel op. Als u snel last heeft van maagdarmklachten kunt u de tablet beter innemen met wat voedsel.

Dosering

Een tablet Saridon bevat 250 mg paracetamol, 150 mg propyfenazon en 50 mg coffeïne. De aanbevolen dosering is als volgt:
Volwassenen: 1 tot 2 tabletten per keer, zo nodig na vier tot zes uur herhalen.
Neem niet meer dan 6 tabletten Saridon per dag in.

Bijwerkingen

De bijwerkingen die op kunnen treden zijn onder andere: maagdarmklachten, buikpijn, misselijkheid, brandend maagzuur, diarree, hartkloppingen, slapeloosheid of een onrustig gevoel. Dit wordt veroorzaakt door de coffeïne. Bent u gevoelig voor cafeïne, neem deze pijnstiller dan liever niet ‘s avonds in om slaapproblemen te voorkomen.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Saridon”