Menu

Saxenda

Artikelnummer: 51afad9f1fa6.

*

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Saxenda?

Saxenda is een afslankmiddel, dat de werkzame stof liraglutide bevat. Deze stof stimuleert de aanmaak van insuline door de alvleesklier, waardoor de gebruiker een verzadigd gevoel krijgt. Daarnaast helpt liraglutide de bloedsuikerspiegel stabiel te houden, voor een betere lichamelijke gezondheid. Het afslankmiddel is enkel op recept verkrijgbaar.

Wanneer gebruikt u Saxenda?

Saxenda wordt voorgeschreven aan mensen die te maken hebben met ernstig overgewicht, ook wel obesitas genoemd. Het geneesmiddel wordt enkel verstrekt aan mensen met een BMI van 27 punten of hoger.

Obesitas verhoogt het risico op bepaalde ernstige aandoeningen, waaronder diabetes, een hoge bloeddruk en diverse hart- en vaatziekten. Daarnaast brengt een te hoog gewicht vele ongemakken met zich mee, zoals kortademigheid, een slechte conditie en pijn aan de overbelaste gewrichten. Door af te vallen met Saxenda, worden de risico’s van overgewicht kleiner en verdwijnen bovendien de ongemakken van een te hoog lichaamsgewicht.

Wanneer gebruikt u geen Saxenda?

Saxenda mag niet door iedereen gebruikt worden. Ten eerste is dit afslankmiddel niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor liraglutide of voor een van de gebruikte hulpstoffen in het geneesmiddel, die in de bijsluiter van het afslankmiddel verder beschreven worden. Ook is het geneesmiddel niet geschikt voor mensen die schildklierkanker hebben, kanker in andere klieren hebben of familieleden hebben met schildklierkanker of kanker in andere lichaamsklieren.

Het gebruik van Saxenda moet altijd overlegd worden met een arts. Mensen die een ernstige aandoening hebben en/of andere geneesmiddelen gebruiken, moeten dit duidelijk aangeven bij het consult met de arts. De arts kan vervolgens beslissen of het gebruik van Saxenda verstandig is, of niet.

Hoe dient u Saxenda te gebruiken?

Saxenda is een injectiemedicijn, ofwel een afslankmiddel dat onderhuids geïnjecteerd moet worden. De gebruiker spuit de vloeistof in het bovenbeen of in de buik, maar nooit in een bloedvat of spier. Het maakt niet uit wanneer het afslankmiddel geïnjecteerd wordt, want dit mag op ieder moment van de dag.

Voor de beste resultaten, moet het gebruik van Saxenda altijd gecombineerd worden met een dieet. Ook is het verstandig om meer te gaan bewegen bij het gebruik van Saxenda, zodat het gewichtsverlies zo groot mogelijk wordt. Gebruikers die niet gezonder eten en/of niet voldoende bewegen, vallen nauwelijks of zelfs helemaal niet af tijdens het gebruik van Saxenda.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Saxenda is eenmaal daags 1 injectie voor een volwassen gebruiker. Een arts zal de eerste week van het gebruik een lagere dosering van 0,6 mg voorschrijven, zodat het lichaam aan het afslankmiddel kan wennen. Hierna wordt de dosering geleidelijk aan aangepast, zodat uiteindelijk de standaarddosering van 3 mg. per dag bereikt wordt. De aanbevolen dosering van 1 injectie per dag mag enkel aangepast worden door een arts.

Bijwerkingen

Tijdens het gebruik van Saxenda kunnen er eventuele bijwerkingen optreden, waaronder maag-darmklachten, lage bloedsuikers, duizeligheid en hoofdpijn. De meeste bijwerkingen nemen na een paar dagen af, als het lichaam meer gewend is aan het gebruik van dit afslankmiddel. Alleen als de bijwerkingen lang aan blijven houden, wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Saxenda”