Menu
Sale

Scopoderm

Artikelnummer: dc936fdd3fb1.

* Oorspronkelijke prijs was: € 52,49.Huidige prijs is: € 48,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Scopoderm?

Dit is een medicijn wat helpt tegen misselijkheid en braken. Het valt onder de groep medicijnen die men ook wel anti-emetica noemt. De werkzame stof van het geneesmiddel wordt in het bloed opgenomen. Het effect kan twee tot drie dagen aanhouden. Het middel is op recept te verkrijgen.

Wanneer gebruikt u Scopoderm?

De pleisters worden vaak gebruikt bij reisziekte (zowel voor in de auto, in het vliegtuig en op de boot). Bij reisziekte raakt het evenwicht orgaan uit balans door de bewegingen van het voertuig. Hierdoor wordt men misselijk en moet men gaan braken. Ook wordt men duizelig. Het medicijn vermindert de prikkeling in de hersenen van het braakcentrum. Hierdoor treden de klachten niet op of worden ze een stuk minder.

Wanneer kunt u geen Scopoderm gebruiken?

Dit medicijn dient u niet te gebruiken als u overgevoelig bent voor de hoofdbestanddelen of de hulpstoffen in dit medicijn. De pleister dient niet gebruikt te worden voor kinderen jonger dan 18 jaar. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft dan dient u met de arts te overleggen of u het medicijn kunt gebruiken. Als u aan de oogziekte glaucoom leidt dient u deze pleister niet te gebruiken. Bij epilepsie, een maag-darmstoornis, een oogaandoening of andere ziekte dient u met uw arts te overleggen of u het medicijn kunt gebruiken. Vertel de dokter ook altijd welke andere medicijnen u gebruikt.

Hoe dient u Scopoderm te gebruiken?

Het beste is om de pleister op een droge en ook schone plek zonder haren achter het oor te plakken. Doe het zes uur voordat u op reis gaat. Het lichaam kan zo de stof goed opnemen en ook aan de stof wennen. Na het aanbrengen dient u uw handen te wassen om zo te voorkomen dat de werkzame stof van de pleister in uw ogen terecht komt. Het is goed om de pleister droog te houden om zo te voorkomen dat deze los komt. Even kort baden of douchen is vaak geen probleem. Laat de pleister los, dan dient u een nieuwe aan te brengen.

Dosering

Plak een pleister achter het oor, zes tot vijftien uur voordat u weggaat. De pleister zal drie dagen lang werken. Als u over bent dan kunt u de pleister verwijderen. Maak de plek waar de pleister zat goed schoon. Als u langer dan drie dagen weg bent dan kunt u natuurlijk een extra pleister gaan plakken. Lees ook de bijsluiter hoe u de pleister het beste kunt aanbrengen.

Eventuele bijwerkingen

Het is mogelijk dat er bijwerkingen ontstaan. Natuurlijk hoeft dit niet bij iedereen voor te komen. Enkele bijwerkingen zijn het krijgen van een droge mond, slaperig of suf worden, wazig zien of overgevoelig worden voor felle lichten. Lees ook de bijsluiter voor de complete lijst van mogelijke bijwerkingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Scopoderm”