Menu
Sale

Simvastatine

Artikelnummer: 733a6a027c3b.
Categorie:

*  81,00

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Simvastatine?

Dit medicijn valt onder de groep van statines. Statines zijn medicijnen welke het cholesterolgehalte in het bloed verlagen en daardoor ook het risico verkleinen op hart- en vaatziekten.

Wanneer gebruikt u Simvastatine?

Het medicijn wordt gebruikt door mensen met hart- en vaatziekten en mensen met een hoog cholesterolgehalte in het bloed.

Wanneer kunt u geen Simvastatine gebruiken?

Dit medicijn dient u niet te gebruiken als u overgevoelig bent voor de hoofdbestanddelen of de hulpstoffen in dit medicijn. Het medicijn is niet geschikt voor mensen met een leveraandoening. Ook als u zwanger wilt worden, zwanger bent of borstvoeding geeft dient u dit medicijn niet te gebruiken. Er zijn veel medicijnen welke de werking van dit geneesmiddel beïnvloeden. Ook andersom geldt hetzelfde. Lees de bijsluiter en informeer uw arts ook welke medicijnen u gebruikt.

Hoe dient u Simvastatine te gebruiken?

Het medicijn dient een keer per dag ingenomen te worden. Het beste is om het medicijn in de avond in te nemen. Cholesterol wordt door de lever in de nacht aangemaakt. Als u een keer een dosis vergeten bent dan kun tu deze inhalen tot acht uur voor uw volgende dosering.

Dosering

Het medicijn is verkrijgbaar in tabletten met 10 milligram, 20 milligram, 40 milligram en ook 80 milligram. Het is gebruikelijk om een keer per etmaal een dosis te nemen. Volg ook het advies van de arts op.

Eventuele bijwerkingen

Bij dit medicijn zijn bijwerkingen mogelijk. Denk hierbij aan het krijgen van hoofdpijn, diarree, misselijkheid, winderigheid, huiduitslag en ook psychische klachten. Het is ook mogelijk dat u last krijgt van spierpijn. Informeer uw arts hierover. Het kan zijn dat u dan beter kunt overstappen naar een ander cholesterolverlagend geneesmiddel.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Simvastatine”