Menu
Sale

Singulair

Artikelnummer: cb5e58e1a5ea.
Categorie:

*  111,00

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Singulair?

De werkzame stof van dit medicijn is montelukast. Het is een medicijn welke helpt om de werking van de leukotriënen te blokkeren. Leukotriënen zijn hormoonachtige stoffen welke bij het contact in het lichaam met allergenen (de stoffen waar u allergisch voor bent) veranderen naar problemen voor de luchtwegen. De luchtwegen gaan ontsteken en vernauwen. Het medicijn helpt om dit te voorkomen en hierdoor zal je niet benauwd of kortademig worden. Ook zal je het voorkomen dat je gaat hoesten.

Wanneer gebruikt u Singulair?

Het medicijn wordt gebruikt bij luchtwegaandoeningen dankzij een allergische reactie. Het wordt voorgeschreven bij hooikoorts en ook bij astma. Het medicijn wordt gebruikt om de bestaande klachten te verminderen en ook om benauwdheidsaanvallen te voorkomen. Als u gaat sporten of als u verwacht een allergische aanval te krijgen dan zal het medicijn helpen.

Wanneer kunt u geen Singulair gebruiken?

Dit medicijn dient u niet te gebruiken als u overgevoelig bent voor de hoofdbestanddelen of de hulpstoffen in dit medicijn. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft dan dient u met de arts te overleggen of dit medicijn geschikt is voor u.

Hoe dient u Singulair te gebruiken?

Het medicijn dient voor het slapen gaan ingenomen te worden. U deint de tablet in zijn geheel door te slikken samen met wat water. De tablet heeft een speciale coating welke verloren gaat als u gaat kauwen. Het medicijn heeft een preventieve werking. Het is daarom belangrijk om het medicijn consequent in te nemen, zelfs als u geen klachten meer heeft.

Dosering

De dosering bij volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar is een keer per dag een tablet van 10 milligram voor het slapen gaan. De arts kan aangeven of hiervan afgeweken dient te worden. Ook zal de arts adviseren hoe lang u het medicijn dient te gebruiken. Als u een keer een dosis vergeten bent dan is het goed om deze compleet te vergeten. Vervolg het schema de volgende dag of bij de volgende geplande dosis. Het is niet verstandig om een dubbele dosering te nemen.

Eventuele bijwerkingen

Het is mogelijk dat er bijwerkingen ontstaan. Zo kunt u last krijgen van ene infectie van de neus of van de keelholte. Ook kunt u buikpijn krijgen, last van overgeven, diarree of misselijkheid. Vaak is dit tijdelijk en gaat het snel weer over. Ook kunt u duizelig worden. Lees ook de bijsluiter voor alle mogelijke bijwerkingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Singulair”