Menu
Sale

SOA-zelftest

Artikelnummer: ae26e2c4j303.
Categorieën: ,

*  46,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is een SOA-zelftest?

Een SOA-zelftest is een test die gebruikt wordt om zelf te testen of u een soa heeft. De test wordt thuis afgenomen, naar een laboratorium gestuurd en onderzocht door ervaren specialisten in het lab. De uitslag van de test kunt u binnen een week geheel anoniem opvragen, om te achterhalen of er inderdaad sprake is van een soa aan de hand van de test.

Wanneer gebruikt u een SOA-zelftest?

Door onveilige seks kunt u te maken krijgen met een soa, ook wel een seksueel overdraagbare aandoening genoemd. Vaak geven deze zogeheten geslachtsziekten in het begin geen klachten, maar ontwikkelen er in een later stadium wel vervelende en soms zelfs gevaarlijke klachten. Denk hierbij aan klachten als pusachtige afscheiding, pijn bij het plassen, bloedverlies, jeuk en/of irritatie, diarree, roodheid en ga zo maar verder.

De SOA-zelftest wordt gebruikt bij het vermoeden dat er sprake is van een soa. De zelftest test op de drie meest voorkomende geslachtsziekten, waaronder gonorroe, chlamydia en trichomonas. De test kan afgenomen worden door mannen en vrouwen en wordt eenvoudig online besteld. De verpakking van de zelftest is discreet en neutraal, zodat niemand kan achterhalen dat er een SOA-zelftest in de verpakking zit.

Bij het vermoeden van een soa wordt aangeraden zo snel mogelijk een SOA-zelftest te bestellen en deze test zo snel mogelijk af te nemen. Wordt een soa sneller behandeld, dan zijn de klachten van de geslachtsziekte minder erg en verloopt de behandeling sneller en beter.

Wanneer kunt u geen SOA-zelftest gebruiken?

Iedereen kan een SOA-zelftest gebruiken bij het vermoeden van een seksueel overdraagbare aandoening.

Hoe dient u de SOA-zelftest te gebruiken?

De SOA-zelftest werkt op basis van een urinemonster Vrouwen die de test af willen nemen, kunnen ook gebruik maken van een vaginaal slijmmonster om de test af te nemen. Zij hebben twee mogelijkheden om de zelftest uit te voeren.

Om de test met een urinemonster te gebruiken, volgt u de volgende stappen:

  1. Plas in de ochtend in een beker en probeer hierbij voornamelijk de eerste ochtendurine op te vangen;
  2. Zuig met het bijgeleverde pipet wat urine uit de beker;
  3. Spuit de urine met het pipet in de urinebuis die opgestuurd moet worden.

Om de zelftest met een vaginaal slijmmonster te gebruiken, worden de volgende stappen gevolgd:

  1. Haal het wattenstaafje uit de opvangbuis en breng deze aan in de vagina. Doe dit volgens de handleiding, die bij de zelftest geleverd wordt;
  2. Draai het wattenstaafje 10 tot 15 seconden rond en strijk hierbij voornamelijk langs de vaginawand;
  3. Verwijder het wattenstaafje uit de vagina en plaats het terug in de opvangbuis van de zelftest.

Na het afnemen van de test, plakt u de bijgeleverde stickers op het urine- en/of slijmmonster. Deze stopt u in de retourbox, die u direct opstuurt. De codekaart blijft in uw bezit. Na een week gebruikt u de code op deze kaart om de uitslag van de SOA-zelftest in te zien.

Dosering

De SOA-zelftest wordt altijd per stuk geleverd en is eenmalig te gebruiken.

Bijwerkingen

Het afnemen van een SOA-zelftest brengt geen bijwerkingen met zich mee.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “SOA-zelftest”