Menu
Sale

Spiriva Respimat

Artikelnummer: 5558fa9ff9fe.
Categorie:

*  142,70

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Spiriva Respimat?

Spiriva Respimat is een inhalatiemedicijn met tiotropium. Dit is een luchtwegverwijder die ervoor zorgt dat de spieren in de luchtwegen kunnen ontspannen, waardoor ademen gemakkelijker wordt. Spiriva Respimat is een receptplichtig geneesmiddel, wat betekent dat er altijd een recept van een arts nodig is om dit medicijn te kunnen verkrijgen en gebruiken.

Wanneer gebruikt u Spiriva Respimat?

Spiriva Respimat wordt voorgeschreven bij COPD, ook wel Chronische Obstructieve Longziekte genoemd. Het geneesmiddel wordt gebruikt als onderhoudsmiddel voor deze aandoening. Spiriva Respimat zorgtervoor dat de klachten van COPD verminderen en voorkomen kunnen worden. Denk hierbij aan klachten als hoesten en kortademigheid, maar ook aan klachten als benauwdheid en een piepende ademhaling.

Spiriva Respimat kan ook voorgeschreven worden om astma te behandelen. Bij de behandeling van astma wordt Spiriva Respimat doorgaans voorgeschreven met een ander geneesmiddel.

Wanneer gebruikt u geen Spiriva Respimat?

Spiriva Respimat is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stof of de hulpstoffen in het inhalatiemedicijn. Om een wisselwerking met andere geneesmiddelen te voorkomen, moet een patiënt altijd melding maken van bestaande medicatie die hij of zij gebruikt. De arts bepaalt vervolgens of Spiriva Respimat wel of niet gebruikt mag worden door deze patiënt.

Hoe dient u Spiriva Respimat te gebruiken?

Spiriva Respimat wordt geleverd met een bijbehorende inhalator. De gebruiker plaatst het patroon met vloeistof in de bijbehorende inhalator en maakt deze klaar voor gebruik (zie bijsluiter voor stappenplan). Nu draait de gebruiker de doorzichtige houder in de richting van de pijl op het etiket, totdat er een klik te horen is. De beschermkap van de inhalator wordt geopend, er wordt uitgeademd en de lippen worden op het mondstuk geplaatst. Nu ademt de gebruiker het geneesmiddel goed in, waarna de adem minimaal 10 seconden ingehouden moet worden.

Vervolgens ademt de gebruiker langzaam uit door de neus en worden bovenstaande stappen nog een keer herhaald voor een volgende inhalatie. Hierna wordt de inhalator afgesloten, schoongemaakt en opgeborgen.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Spiriva Respimat is eenmaal daags twee inhalaties. Er mag alleen van deze dosering afgeweken worden als dit expliciet geadviseerd wordt door een arts. Het geneesmiddel is niet geschikt voor kinderen die jonger zijn dan 18 jaar.

Bijwerkingen

Spiriva Respimat wordt over het algemeen probleemloos verdragen, maar er zijn mensen die bijwerkingen ervaren door het gebruik van het inhalatiemedicijn. Dit zijn klachten als een droge mond, duizeligheid, heesheid, plasproblemen en obstipatie (verstopping). Heeft de gebruiker veel last van deze of andere bijwerkingen, dan wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Spiriva Respimat”