Menu
Sale

Sumatriptan

Artikelnummer: 64b63f93246a.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 56,00.Huidige prijs is: € 51,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Sumatriptan?

Sumatriptan is een geneesmiddel dat voorgeschreven wordt bij (ernstige) migraineklachten. Het geneesmiddel zorgt ervoor dat de bloedvaten in de hersenen bij een migraineaanval vernauwen, zodat de klachten van migraine verminderen. Sumatriptan is enkel op recept verkrijgbaar.

Wanneer gebruikt u Sumatriptan?

Sumatriptan valt onder de zogeheten triptanen. Deze medicijnen worden gebruikt ter behandeling van migraine: een ernstige vorm van hoofdpijn die gepaard gaat met kloppen in het hoofd, misselijkheid en overgevoeligheid voor licht en/of geluid. Een migraineaanval kan enkele uren aanhouden, maar kan ook enkele dagen duren.

Sumatriptan vernauwt de verwijdde bloedvaten in de hersenen tijdens een migraineaanval, zodat de klachten sterk verminderen. Het medicijn werkt niet preventief om aanvallen te voorkomen, maar zorgt er wel voor dat een aanval sneller over gaat en de klachten van de aanval sterk verminderen.

Wanneer gebruikt u geen Sumatriptan?

Sumatriptan is niet geschikt voor iedereen met migraine. Ten eerste mag het medicijn niet gebruikt worden door kinderen die jonger zijn dan 18 jaar en door ouderen die de leeftijd van 65 jaar gepasseerd hebben. Verder is het medicijn ook niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor Sumatriptan of de hulpstoffen in het geneesmiddel, allergisch zijn voor antibiotica, hartproblemen hebben, een hoge bloeddruk hebben, een vaatziekte hebben of antidepressiva gebruiken.

Hoe dient u Sumatriptan te gebruiken?

De tablet Sumatriptan dient ingenomen te worden als de gebruiker een migraineaanval op voelt komen. Kauw de tablet niet fijn, maar slik de tablet door met water. Na ongeveer dertig minuten begint het geneesmiddel te werken. Werkt het geneesmiddel niet, dan heeft het geen zin om nog een tablet Sumatriptan te gebruiken. Heeft het middel wel effect en komen de klachten na een tijdje terug, dan mag er wel een tweede dosis ingenomen worden.

Dosering

Sumatriptan is verkrijgbaar in tabletten van 50 mg en in tabletten van 100 mg. De arts bepaalt welke sterkte de gebruiker nodig heeft en doet dit op basis van de klachten van de patiënt. De gebruikelijke dosering van Sumatriptan is 1 tablet van 50 tot 100 mg per keer innemen en dit zo nodig herhalen als de klachten terugkomen. Per etmaal mag er niet meer dan 300 mg Sumatriptan gebruikt worden. Van de voorgeschreven dosering mag nooit afgeweken worden.

Bijwerkingen

Het gebruik van geneesmiddelen kan voor bijwerkingen zorgen en dit is bij Sumatriptan ook het geval. Gebruikers van dit geneesmiddel kunnen last krijgen van duizeligheid, slaperigheid, vermoeidheid, tintelingen, gevoelloosheid, pijn, spierpijn en een beklemd of drukkend gevoel op een bepaald lichaamsdeel, waaronder de borst. Gaat de druk vanzelf niet over, dan wordt er aangeraden een arts te raadplegen om deze bijwerking te laten onderzoeken.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Sumatriptan”