Menu
Sale

Symbicort

Artikelnummer: dded6060ed40.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 127,49.Huidige prijs is: € 115,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Symbicort?

Dit medicijn is een luchtwegverwijder. Het helpt om ziekten als astma en COPD (chronische obstructieve longziekten) te behandelen. Het medicijn heeft de werkzame stoffen formoterolfumaraatdihydraat en budesonide in zich. Met de inhaler kunt u aanvallen van benauwdheid voorkomen. Ook kunt u ontstekingen remmen met dit medicijn en de luchtwegen tegen prikkels beschermen. Het medicijn werkt als een luchtwegverwijder, om zo benauwdheid te verminderen en u te helpen makkelijker te ademen.

Wanneer gebruikt u Symbicort?

U kunt het medicijn preventief gebruiken en ook wanneer u last krijgt van de luchtwegen. Het medicijn helpt om de luchtwegen te verwijden. Vooral bij COPD (chronische obstructieve longziekten) en bij astma helpt het erg goed.

Wanneer kunt u geen Symbicort gebruiken?

Dit medicijn dient u niet te gebruiken als u overgevoelig bent voor de hoofdbestanddelen of de hulpstoffen in dit medicijn. Bij zwangerschap en bij het geven van borstvoeding wordt het gebruik van dit medicijn afgeraden. Ook is het niet geschikt voor kinderen jonger dan zes jaar.

Hoe dient u Symbicort te gebruiken?

Adem eerst goed uit voordat u gaat inhaleren. Hierna kunt u diep en goed door de inhaler het medicijn inademen. Het medicijn komt dan in de longen terecht en kan zijn werk doen. Spoel hierna uw mond om de kans op schimmelinfecties te verminderen. Het medicijn kan tot twee weken nodig hebben om zijn werk te doen. Stop dus niet direct na een paar dagen als u geen vooruitgang merkt. Als u wilt stoppen moet u dit niet in een keer doen. Overleg met uw arts hoe u het gebruik kunt afbouwen.

Dosering

Afhankelijk van uw klachten wordt een specifieke dosering voorgeschreven. De gebruikelijke dosering voor volwassenen is twee keer per dag een inhalatie. Voor kinderen tussen de zes en elf jaar geldt een andere variant. Het is belangrijk om het medicijn iedere dag te gebruiken. Het is goed om ook tijdens het gebruik van het medicijn u te laten controleren door de arts.

Eventuele bijwerkingen

Ook bij dit medicijn zijn er bijwerkingen mogelijk. Zo kan het zijn dat u hoofdpijn krijgt, irritatie in de keel, een heesheid of een droge mond. Spoel iedere keer uw mond na het gebruik van de inhaler. Achtergebleven stoffen gaan dan weg en krijgen geen kans om voor schimmelinfecties te zorgen. In de bijsluiter leest u het complete overzicht van de mogelijke bijwerkingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Symbicort”