Menu
Sale

Synalar

Artikelnummer: 5f6be56b7f2e.
Categorieën: ,

* Oorspronkelijke prijs was: € 56,00.Huidige prijs is: € 51,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Synalar?

Dit middel is een hormoonzalf. Het is een ontstekingsremmer welke op de huid wordt toegepast. De werkzame stof is fluocinolon en is een zogenoemde corticosteroïde. Corticoseroïde wordt ook wel bijnierschorshormoon genoemd. Het medicijn zorgt ervoor dat de ontstekingsreacties in de huis minder worden. Mogelijke klachten als jeuk, schilfering, pijn en ook roodheid en zwelling worden hierdoor een stuk minder.

Wanneer gebruikt u Synalar?

Het medicijn wordt gebruikt bij huidirritaties. Denk hierbij aan bultjes, blaasjes, huiduitslag en ook andere klachten met betrekking tot de huid. Deze symptomen kunnen ontstaan door eczeem, lichen planus (platte en paarsrode bultjes welke voor jeuk zorgen. Ook kan het komen door Psoriasis en Lupus erythematodus. Naast de normale Synalar is er ook Synalar C welke antibacteriële clioquinol bevat. Ook is er Synalar N met een antibioticum neomycine. Als de huid ook ontstoken is of ontstoken kan raken worden deze varianten gebruikt van het medicijn.

Wanneer kunt u geen Synalar gebruiken?

Dit medicijn dient u niet te gebruiken als u overgevoelig bent voor de hoofdbestanddelen of de hulpstoffen in dit medicijn. Als u borstvoeding geeft of als u zwanger bent dan dient u het medicijn alleen op advies van de arts te gebruiken.

Hoe dient u Synalar te gebruiken?

Het medicijn is te verkrijgen als een zalf, een crème als een gel. De crème is te gebruiken op de plekken van de huid, die nat zijn. De zalf kunt u gebruiken op de droge huid welke eventueel schilfert. De gel is goed te gebruiken voor op de schedel en op andere behaarde lichaamsdelen. Breng het medicijn altijd dun aan op de huid. Zorg dat je hierbij niet in contact komt met de ogen. Was ook direct uw handen na het gebruik. De behandelde plekken kunnen het beste niet afgedekt worden. Het kan zijn dat de arts hier een ander advies bij geeft. Breng het medicijn niet aan op de grote oppervlakten. De kans op bijwerkingen is dan namelijk veel groter.

Dosering

Volwassenen en kinderen vanaf 1 jaar dienen twee tot drie keer per dag de aangedane huid dun in te smeren. De arts zal aangeven hoe lang u het medicijn moet gebruiken. Ook kan het zijn dat de arts afwijkt van de frequentie van toedienen. Een kuur duurt meestal zeven dagen. Bij kinderen en ook op het gezicht dient u het medicijn niet langer dan vijf dagen achter elkaar te gebruiken. Lees ook de bijsluiter.

Eventuele bijwerkingen

Het is mogelijk dat er bijwerkingen optreden. Denk hierbij aan het krijgen van een huidirritatie op de plek waar het product is aangebracht. Ook kan de huid dunner worden. Als u het medicijn voor een langere tijd gaat gebruiken kan er in het lichaam teveel corticosteroïden komen. U kunt dan klachten krijgen welke oedeem of glaucoom veroorzaken. Lees ook de bijsluiter voor mogelijke andere bijwerkingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Synalar”