Menu
Sale

Tamiflu

Artikelnummer: 145b108af970.

*  53,70

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Tamiflu?

Dit is een antivirusmiddel welke gebruikt wordt bij verschillende soorten griep (influenza). De werkzame stof in dit medicijn is oseltamivir en deze behoort tot de zogenoemde neuraminidaseremmers. Het zijn geneesmiddelen welke helpen om te voorkomen dat een virus om zich heen grijpt en zich uitbreidt in het lichaam. Het medicijn kan preventief gebruikt worden om griep te krijgen. Als er toch een infectie van de griep is dan kan dit medicijn helpen om de symptomen te verminderen en ook om de duur van de ziekte in te korten.

Wanneer gebruikt u Tamiflu?

Het medicijn wordt gebruikt om griep te voorkomen en ook om griep te genezen. Het medicijn wordt bij verschillende soorten griep ingezet. Het kan de vogelgriep zijn, de Mexicaanse griep of een doodgewone griep.

Wanneer kunt u geen Tamiflu gebruiken?

Dit medicijn dient u niet te gebruiken als u overgevoelig bent voor de hoofdbestanddelen of de hulpstoffen in dit medicijn. Als u lijdt aan nierproblemen of een andere ernstige aandoeningen dan dient u met de arts te overleggen of u het medicijn kunt gebruiken. Als u borstvoeding geeft of zwanger bent dient u het gebruik van dit medicijn ook met de arts te overleggen.

Hoe dient u Tamiflu te gebruiken?

Het medicijn dient in zijn geheel ingenomen te worden met wat water. Slik het tijdens de maaltijd in om zo te voorkomen dat je er misselijk van wordt of buikpijn krijgt. Het belangrijkste is om de hele kuur af te maken. Als je eerder stopt met het gebruiken van het medicijn dan is het mogelijk dat het zich alsnog gaat verspreiden in het lichaam.

Dosering

Het medicijn is te verkrijgen in capsules van 75 milligram, 45 milligram en ook van 30 milligram. Naast capsules is het medicijn ook te verkrijgen als een poeder (12 milligram per milliliter). In de meeste gevallen worden de volgende doseringen gehanteerd. Bij volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar dien je 10 dagen lang een keer per dag (het beste is in de ochtend) een capsule van 75 milligram te nemen. Het is goed om binnen twee dagen te starten nadat je in contact bent geweest met een besmette persoon. Als het is om iemand te behandelen voor de griep dan geldt voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar dat men vijf dagen lang twee keer per dag een capsule van 75 milligram dient in te nemen. Doe dit binnen 48 uur nadat de klachten van het innemen van Tamiflu zijn ontstaan.

Voor kinderen vanaf 40 kilo geldt hetzelfde doseringsadvies als bij volwassenen. Het kan zijn dat de dokter hiervan afwijkt. Dan dient u dat advies op te volgen. Als een kind een capsule van 75 milligram niet kan doorslikken dan kan men een pil van 45 milligram gebruiken en een van 30 milligram. Voor kleine kinderen en ook voor baby’s gelden afwijkende doseringen. Dit zal ook vaak in de vorm van een drankje zijn met de hulp van het poeder. Wijk niet af van de voorgeschreven hoeveelheden.

Eventuele bijwerkingen

Net als bij tal van andere medicijnen kunnen bijwerkingen optreden. Denk hierbij aan het krijgen van hoofdpijn (vooral bij langdurig gebruik). Ook misselijkheid, overgeven en buikpijn kunnen voorkomen. Vaak verdwijnen deze bijwerkingen binnen twee dagen. Lees ook de bijsluiter voor meer informatie.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Tamiflu”