Menu
Sale

Tamsulosine

Artikelnummer: 9f1bf80a2ad0.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 75,00.Huidige prijs is: € 68,70.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Tamsulosine?

Tamsulosine is een geneesmiddel dat onder de categorie alfablokkers valt. Het geneesmiddel zorgt ervoor dat de spieren in de prostaat en in de urinebuis ontspannen, waardoor bepaalde plasproblemen minder worden. Het gaat om een receptplichtig geneesmiddel, ofwel een medicijn dat alleen op recept verkregen en gebruikt kan worden.

Wanneer gebruikt u Tamsulosine?

Tamsulosine wordt gebruikt bij plasproblemen die veroorzaakt worden door een (goedaardig) vergrote prostaat. De meeste mannen die te maken krijgen met een goedaardige prostaatvergroting, krijgen deze aandoening op latere leeftijd. Dit komt omdat de klier op latere leeftijd steeds groter wordt. Mannen die een vergrote prostaat hebben, krijgen diverse vervelende klachten. Denk hierbij aan moeilijk plassen, veel nadruppelen en overmatige aandrang om te plassen. Door Tamsulosine te gebruiken, worden deze klachten minder.

Tamsulosine ontspant de spieren in de prostaat en urinebuis, waardoor urine beter weg kan lopen. Hierdoor verminderen de plasklachten door een vergrote prostaat.

Wanneer gebruikt u geen Tamsulosine?

Tamsulosine is niet geschikt voor mannen die overgevoelig zijn voor de stoffen in het geneesmiddel (zie bijsluiter), maar ook niet voor mannen met een ernstige leveraandoening of voor mannen die vaak plotseling duizelig zijn door een bloeddrukdaling. Bij het gebruik van andere geneesmiddel, moet dit altijd aangegeven worden bij de arts. De arts kan vervolgens bepalen of Tamsulosine wel of niet gebruikt mag worden om plasproblemen door een prostaatvergroting te verminderen.

Hoe dient u Tamsulosine te gebruiken?

Tamsulosine wordt geleverd in de vorm van capsules, die in de ochtend na het ontbijt ingenomen moeten worden. Bij het vergeten van een tablet, neemt de gebruiker de dosis alsnog in. Is het tijd voor een nieuwe dosis, dan mag er geen dubbele dosis ingenomen worden en wordt het vergeten tablet weggegooid.

Dosering

De aanbevolen dosering van Tamsulosine is eenmaal daags in de ochtend 1 tablet van 0,4 mg. De arts bepaalt de uiteindelijke dosering van Tamsulosine, waar niet van afgeweken mag worden door de gebruiker van het geneesmiddel. Het geneesmiddel is niet geschikt voor kinderen die jonger zijn dan 18 jaar oud.

Bijwerkingen

Bij een behandeling met Tamsulosine kunnen er bijwerkingen optreden, waaronder duizeligheid, abnormale zaadlozing, hoofdpijn, een loopneus, een verstopte neus, maag-darmklachten en hartkloppingen. Bij het aanhouden van de bijwerkingen, wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Tamsulosine”