Menu
Sale

Tavegil

Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 65,50.Huidige prijs is: € 60,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Tavegil?

Tavegil is een zogeheten antihistaminicum. Dit is een geneesmiddel dat bepaalde allergische reacties onderdrukt, zodat de klachten van allergieën verminderen. De werkzame stof van Tavegil is clemastine.

Wanneer gebruikt u Tavegil?

Tavegil wordt voorgeschreven bij hooikoorts, een contactallergie en andere overgevoeligheidsreacties van het lichaam. Het geneesmiddel vermindert klachten als niesbuien, een loopneus, een verstopte neus, jeukende ogen, acute eczeem en zelfs galbulten. Het geneesmiddel kan ook gebruikt worden om het ontstaan van bepaalde allergische reacties te voorkomen.

Wanneer gebruikt u geen Tavegil?

Tavegil is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stof en hulpstoffen van het geneesmiddel. In de bijsluiter van het medicijn vindt u een complete lijst met de stoffen die in het geneesmiddel zitten. Ook mag Tavegil niet gebruikt worden door mensen die aan porfyrie lijden.

Er zijn bepaalde aandoeningen die meer risico’s met zich meebrengen als u gebruik maakt van Tavegil. Welke aandoeningen dit zijn, leest u in de bijsluiter van het geneesmiddel. Heeft u een van deze aandoeningen, dan moet u extra op uw hoede zijn bij het gebruik van Tavegil.

Omdat Tavegil een wisselwerking kan hebben met andere geneesmiddelen, mag dit medicijn niet met alle medicatie gecombineerd worden. Gebruikt u al een of meerdere andere geneesmiddelen voor andere aandoeningen of klachten, dan dient u dit altijd door te geven aan de arts. De arts kan vervolgens bepalen of het gebruik van Tavegil in combinatie met uw huidige medicatie wel of niet verstandig is.

Hoe dient u Tavegil te gebruiken?

Tavegil wordt geleverd in de vorm van tabletten, die op een lege maag, zonder te kauwen en met een beetje vloeistof ingenomen worden. Wordt het geneesmiddel gebruikt om allergieklachten te voorkomen, dan moet het medicijn een uur ingenomen worden voordat u in aanraking komt met de stof waar u allergisch voor bent.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Tavegil is tweemaal daags 1 tablet van 1 mg. Het geneesmiddel is niet geschikt voor kinderen die jonger zijn dan 12 jaar. Een arts bepaalt altijd hoe lang Tavegil gebruikt moet worden.

Bijwerkingen

Tavegil kan bijwerkingen geven, maar dit gebeurt lang niet altijd. Eventuele bijwerkingen waar de gebruiker van het geneesmiddel mee te maken kan krijgen, zijn klachten als vermoeidheid, sufheid, slapeloosheid, hoofdpijn en duizeligheid. Heeft de gebruiker veel last van deze bijwerkingen of van andere bijwerkingen die in de bijsluiter van het geneesmiddel staan, dan wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Tavegil”