Menu
Sale

Terbinafine (Lamisil)

Artikelnummer: 592c820393ab.

* Oorspronkelijke prijs was: € 50,49.Huidige prijs is: € 48,00.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Terbinafine (Lamisil)?

Terbinafine wordt door artsen voorgeschreven bij verschillende schimmelinfecties van de huid en nagels. De bekendste gevallen waarbij Terbinafine wordt voorgeschreven zijn ringwormen, voetschimmel en schimmelnagels. Huidschimmels blijven intact door te leven van uw huid, nagels of haren. Als je in aanraking komt met deze schimmels, dan is de kans aanwezig dat deze schimmels zich vermenigvuldigen op uw lichaam. Schimmels breiden zich snel uit in een warme en vochtige omgeving. Schimmels zijn te herkennen aan schilfers en rode plekken op de huid. Schimmels gaan vaak gepaard met jeuk. Dit is dan ook meestal een reden om dit middel aan te schaffen omdat u er hinder van ondervindt. Soms zorgt de schimmel voor kleine puistjes op de huid.

Wanneer kunt u geen Terbinafine gebruiken?

Terbinafine mag niet in samenwerking gebruikt worden met bepaalde medicijnen, geef dit aan bij uw consult als u gebruik maakt van meerdere medicijnen. Bij overgevoelige reactie bij langdurig gebruik moet u uw huisarts inschakelen. Als u allergisch bent voor Terbinafine of een andere stof in dit middel, dan mag dit middel niet gebruikt worden tenzij uw arts anders voorschrijft. Bij duizeligheid wordt deelname aan het verkeer afgeraden.

Hoe dient u Terbinafine te gebruiken?

De meest voorkomende dosering is 250 mg. per dag, dus 1 tablet. De sterkte van de dosis hang af van van de ernst van de schimmelinfectie. Het is verstandig om water te gebruiken bij inname, zodat deze makkelijker door de keel glijd. Een normale kuur bij een gemiddeld persoon duurt ongeveer vier weken. Bij een kuur bij voetschimmel kan het lager duren, omdat deze moeilijker te behandelen is. Het kan voorkomen dat infectie op het zicht niet verdwijnt de eerste dagen. Stop dan niet met de kuur, de kuur kan wel aanslaan maar dit niet gelijk laten zien. Mocht na enkele weken nog steeds geen vooruitzicht te zien zijn, dan is het verstandig om uw huisarts in te schakelen. Deze kan er dan voor kiezen om de dosis zwaarder te maken of een ander middel voor te schrijven.

Eventuele bijwerkingen

Terbinafine geeft bijna nooit bijwerkingen, dit komt in 5 tot 10 % van de gevallen voor. De bijwerkingen die het meeste bekent zijn bij deskundigen zijn maag- en darmklachten, spier- en gewrichtspijn en smaakverandering in de mond. Voor alle overige informatie en bijwerkingen van Terbinafine kunt u terecht via Dokteronline. Hier staat een bijsluiter online in pdf-formaat.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Terbinafine (Lamisil)”