Menu
Sale

Terra-Cortril

Artikelnummer: b0a9ae6d85b9.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 72,20.Huidige prijs is: € 62,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Terra-Cortril?

Terra-Cortril is een zalf die een ontstekingsremmende werking heeft. De zalf bevat twee werkzame stoffen, namelijk hydrocortison (een bijnierschorshormoon) en oxytetracyclin (een antibioticum). De combinatie van deze werkzame stoffen zorgt ervoor dat huidproblemen als roodheid, jeuk, schilfering en verdikking verminderen.

Wanneer gebruikt u Terra-Cortril?

Terra-Cortril wordt gebruikt door mensen die te maken hebben met bepaalde huidklachten door een bacteriële infectie. De zalf wordt bijvoorbeeld voorgeschreven bij de behandeling van besmette (brand)wonden of ontstoken eczeem. Door Terra-Cortril te gebruiken wordt de ziekmakende bacterie achter de infectie snel gedood, maar worden de huidproblemen door de bacteriële infectie ook verminderd.

Wanneer gebruikt u geen Terra-Cortril?

Terra-Cortril mag niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor de bestanddelen van het geneesmiddel (zie bijsluiter). Omdat het geneesmiddel enkel helpt bij bacteriële infecties, mag Terra-Cortril niet gebruikt worden door mensen met huidproblemen door een schimmel of een virus.

Terra-Cortril kan een wisselwerking hebben met andere geneesmiddelen. Worden er andere geneesmiddelen gebruikt, dan dient het gebruik van dit medicijn altijd overlegd te worden met een arts.

Hoe dient u Terra-Cortril te gebruiken?

Terra-Cortril moet aangebracht worden op een schone en droge huid en mag niet op of rond de oogleden of op een groot huidoppervlak aangebracht worden. Ook mag het geneesmiddel niet in de ogen, neus of mond komen. Na het gebruik van Terra-Cortril, moeten de handen goed gewassen worden om dit te voorkomen.

Terra-Cortril wordt gebruikt tot de ontsteking helemaal genezen is. Er mag niet eerder gestopt worden met het gebruik van dit geneesmiddel, want dan kan de bacterie overleven en de infectie terugkomen.

Dosering

Terra-Cortril wordt verkocht in verpakkingen van 15 gram en 30 gram. Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering van Terra-Cortril tweemaal daags een kleine hoeveelheid zalf op de aangedane huid, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Bijwerkingen

Alle geneesmiddelen kunnen bijwerkingen geven en dit is bij Terra-Cortril ook het geval. Bij het gebruik van deze zalf kunt u te maken krijgen met klachten als striemen en blaasjes op de huid, huidirritatie (jeuk, huiduitslag, een branderig gevoel), ontstoken haarwortels, een abnormaal sterke haargroei en het bleker worden van de huid. De kans op deze bijwerkingen wordt groter als de behandelde huid wordt afgedekt met een verband. Bij het ervaren van deze of andere bijwerkingen wordt aangeraden een arts te raadplegen en het gebruik van Terra-Cortril te bespreken.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Terra-Cortril”