Menu
Sale

Tetracycline

Artikelnummer: 9441f1934869.
Categorie:

*  71,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Tetracycline?

Dit medicijn is een antibioticum. Het is een geneesmiddel dat helpt om een bacteriële infectie te bestrijden. De stof tectracycline is de werkzame stof weke de aanmaak van eiwitten verstoort , waardoor veel verschillende soorten bacteriën zich niet meer kunnen voortplanten. Hierdoor kunnen de klachten snel minder worden. Denk hierbij aan een rode huid, een zwelling, koorts of andere pijn.

Wanneer gebruikt u Tetracycline?

Het medicijn wordt bij veel verschillende soorten infecties gebruikt. Denk hierbij aan een infectie van de luchtwegen, een longontsteking, een bijholte ontsteking, een middenoor ontsteking of een keelontsteking. Ook bij een urineweginfectie, een seksueel overdraagbare aandoening, zoals gonorroe of chlamydia, infecties van de huid of een andere infectie of ontsteking.

Wanneer kunt u geen Tetracycline gebruiken?

Als u zwanger bent of als u borstvoeding geeft is het beter om dit medicijn niet te gebruiken. Het medicijn is ongeschikt voor kinderen onder de 8 jaar. Als u overgevoelig bent voor de werkzame stoffen of de hulpstoffen dan kunt u dit medicijn beter niet gebruiken of als u een ernstige nierziekte of een leverstoornis heeft.

Hoe dient u Tetracycline te gebruiken?

Het medicijn dient in zijn geheel ingenomen te worden met voldoende water. Het is een capsule welke je niet moe combineren met melkproducten. Hierdoor zal de werking sterk verminderen. Het is goed om het medicijn twee uur voor een maaltijd in te nemen (op een lege maag). Verspreid de doseringen over de hele dag en maak de hele kuur van 7 of 14 dagen helemaal af. Als je het medicijn neemt om acne te bestrijden dan zal je het enkele weken tot zelfs maanden moeten innemen.

Dosering

Kinderen en volwassenen vanaf 12 jaar en ouder kunnen iedere zes uur een capsule innemen van 250 milligram. Specifieke huidaandoeningen of kinderen welke jonger dan 12 jaar zijn kennen een andere hoeveelheid.

Eventuele bijwerkingen

Vele medicijnen kennen bijwerkingen. Er zijn bij dit medicijn ook bijwerkingen mogelijk. Enkele van de bijwerkingen kunnen maag- en darmklachten zijn, misselijkheid, diarree, overgeven, een verminderde eetlust zijn. Ook is het mogelijk om overgevoelig te worden voor zonlicht. Hierom is het verstandig om de zon en zonnebanken te mijden en om voldoende zonnebrandcrème te gebruiken. Vaak verdwijnen de bijwerkingen binnen een paar dagen. Als dit niet zo is dan is het belangrijk om contact op te nemen met de arts. Lees ook de bijsluiter voor mogelijke andere bijwerkingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Tetracycline”