Menu
Sale

Tostran

Artikelnummer: 5cc0c74ef9ee.

* Oorspronkelijke prijs was: € 141,49.Huidige prijs is: € 129,00.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Tostran?

Tostran is een zogeheten testosteronpreparaat. Het bevat als werkzame stof het mannelijke geslachtshormoon testosteron. Een hormoon dat, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, niet alleen in het lichaam van mannen voorkomt. Het middel kan worden gebruikt om de symptomen te bestrijden van een (te) lage testosteronproductie. De onderliggende oorzaak wordt in dergelijke gevallen meestal niet weggenomen.

Testosteron is een hormoon dat invloed heeft op diverse processen in het lichaam. Het gaat hierbij onder meer om de groei van het lichaam, de groei van botten, het libido en de ontwikkeling van de spiermassa. Het hormoon is betrokken bij vrijwel alle mannelijke geslachtskenmerken.

Wanneer gebruikt u Tostran?

Er zijn diverse aandoeningen die kunnen leiden tot een te lage testosteronspiegel. In dergelijke gevallen is er vaak sprake van een vertraagd en verminderd optredende puberteit en minder mannelijke lichaamskenmerken. Ook wanneer u extra spiermassa probeert op te bouwen kan het gebruik van Tostran nodig zijn. Een normale tot relatief hoge testosteronspiegel is haast een vereiste om meer spiermassa op te bouwen. Wanneer u een relatief lage testosteronspiegel heeft kan het lastig zijn om middels training spiermassa op te bouwen. Overigens is het een veelvoorkomende misvatting dat het gebruik van een testosteronpreparaat als Tostran op zichzelf voldoende is om meer spiermassa op te bouwen. Dit kan, maar hoeft niet noodzakelijkerwijs het geval te zijn.

Wanneer kunt u geen Tostran gebruiken?

Testosteron en dus ook testosteronpreparaten als Tostran kunnen invloed hebben op zowel de bloeddruk als de dikte van het bloed. Daarnaast versterkt het de werking van antistollingsmiddelen als fenprocoumon en acenocoumarol. Indien u trombosepatiënt bent dient u het gebruik van Tostran zorgvuldig met een arts te overleggen. U dient sowieso altijd bestaand medicijngebruik te melden aan een voorschrijvend arts. Ook wanneer er voor zover bekend geen complicaties kunnen optreden in combinatie met het gebruik van Tostran.

Hoe dient u Tostran te gebruiken?

Tostran wordt doorgaans voorgeschreven als gel of als injectievloeistof. Met name het gebruik van gel is populair en bijzonder praktisch. Het voordeel van de gel is dat het middel zeer geleidelijk wordt ingebracht. Met name bij lage doseringen is dat van groot belang voor de effectiviteit van de behandeling, maar ook voor het voorkomen van bijwerkingen.

Dosering

Meer dan bij de meeste medicijnen is de dosering van Tostran sterk afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Daaronder vallen vanzelfsprekend uw gewicht, leeftijd en huidige testosteronspiegel, maar bijvoorbeeld ook hetgeen waarvoor u het middel gebruikt. U dient hierbij de instructies van de voorschrijvend arts op te volgen. De gebruiksfrequentie is in de meeste gevallen eenmaal daags. In dat geval dient u dat ’s ochtends te doen, na het wassen. Met name de gel waarborgt een geleidelijke opname in het lichaam, zodat een dosis de gehele dag werkzaam is.

Eventuele bijwerkingen

Tostran kent een gering aantal bijwerkingen. Wel is het zo dat testosteron van nature invloed heeft op tal van lichaamsprocessen. Sommige, natuurlijke werkingen van Tostran kunnen als bijwerking worden ervaren. Dit geldt in het bijzonder bij overmatig gebruik. De meest voorkomende, maar nog steeds zeldzame bijwerkingen, zijn allergische reacties op de injectie of op de gel. Deze klachten zijn in de meeste gevallen met reguliere pijnstillers te bestrijden. Bij langdurige of heftige reacties kan het veranderen van de toedieningsmethode uitkomst bieden. Dit ter beoordeling van een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Tostran”