Menu

Tramadol

Artikelnummer: 1259adc5bff3.
Categorie:

*  56,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Tramadol?

Tramadol is een sterke pijnstiller, behorende tot de morfineachtige pijnstillers. Binnen die groep is het een van de lichtere middelen en valt mede daarom niet onder de Opiumwet. Tramadol kopen kan uw klachten verlichten bij tal van aandoeningen.

Wanneer gebruikt u Tramadol?

Als pijnstiller wordt Tramadol voorgeschreven bij een breed spectrum aan klachten. We hebben het hier dan enkel over het gebruik als pijnstiller. Tramadol wordt niet voorgeschreven als geneesmiddel. Klachten of aandoeningen waarbij Tramadol wordt voorgeschreven zijn onder meer zenuwpijn en artrose. Ook wordt het gebruikt als hoestonderdrukker. Tramadol onderdrukt namelijk de hoestreflex. Feitelijk zijn er weinig pijnklachten denkbaar waarvoor Tramadol niet zou kunnen worden voorgeschreven. Meestal gaat het om middelzware tot zware pijnklachten waarbij Paracetamol of Ibuprofen niet voldoen.

Wanneer kunt u geen Tramadol gebruiken?

Het gebruik van Tramadol in combinatie met sommige andere medicijnen of pijnstillers kan zorgen voor ongewenste effecten of bijvoorbeeld de rijvaardigheid verminderen. In dat laatste geval gaat het om middelen die eveneens het reactievermogen verminderen. Op dergelijke middelen treft u een duidelijk herkenbare, gele sticker aan. In combinatie met sommige antidepressiva kunnen er ernstige bijwerkingen optreden. Als u dergelijke middelen gebruikt, dient u dat duidelijk bij het online consult te vermelden. Tot slot zijn er nog diverse middelen, waaronder diverse pijnstillers, die de werking van Tramadol verminderen.

Hoe dient u Tramadol te gebruiken?

Tramadol kan op diverse wijzen worden voorgeschreven en ingenomen. Waaronder als (Bruis)tablet, zetpil en capsules. Ook kan het middel vloeibaar geïnjecteerd worden. Bij het gebruik van Tramadol en medicijnen in het algemeen, dient u uitdrukkelijk de instructies van de voorschrijvend arts en de bijsluiter te volgen.

Dosering

De tabletten of andere eenheden waarin Tramadol wordt toegediend, variëren tussen de 50 en 400mg of gelijkwaardige eenheden vloeistof. De dosering van een specifieke kuur is sterk afhankelijk van factoren als het lichaamsgewicht, de leeftijd en de resistentie van degene die het middel toegediend krijgt. Zoals bij alle opiaten treedt er na veelvuldig gebruik fysieke gewenning in. Dit kan soms tot hogere doseringen leiden. De frequentie van inname is eveneens mede afhankelijk van de hierboven genoemde factoren.

Eventuele bijwerkingen

Het gebruik van Tramadol kan diverse bijwerkingen veroorzaken waarvan u zich bewust dient te zien. Allereerst is er vrijwel altijd sprake van een lichte afname van het reactievermogen. U kunt bij gebruik een algeheel gevoel van sufheid ervaren. Zeker wanneer u pas gestart bent – een termijn van twee weken is aan te bevelen – met een kuur of net een verhoging van de dosering heeft gehad, zijn zaken als autorijden af te raden.

Andere mogelijke bijwerkingen zijn onder meer misselijkheid, duizeligheid, een droge mond en hoofdpijn. Dit zijn allen relatief zeldzame bijwerkingen die er meestal op duiden dat u nog aan het middel moet wennen. Als u een week na de start van de kuur nog steeds in sterke mate met dergelijke klachten te maken heeft, dan is het aan te raden om contact op te nemen met een (online) arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Tramadol”