Menu
Sale

Tramadolor

Artikelnummer: da33bc656ce3.
Categorie:

*  55,90

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Tramadolor?

Dit medicijn bevat de werkzame stof tramadol. Het is een opoïde pijnstiller oftewel een morfineachtige pijnstiller. Het is een geneesmiddel met een krachtige pijnprikkel demper welke de pijn (de matige tot hevige pijn) snel onderdrukt. Het medicijn werkt via het centrale zenuwstelsel en kan helpen bij pijnklachten welke niet verdwijnen na het gebruiken van een paracetamol of een ontstekingsremmende pijnstiller (NSAID).

Wanneer gebruikt u Tramadolor?

Het medicijn wordt bij verschillende situaties gebruikt. Het wordt gebruikt om hevige pijn te onderdrukken van een ziekte, operatie of een ongeval. Zo wordt het gebruikt bij een pijn na een chirurgische ingreep of een tandheelkundige ingreep. Ook wordt het gebruikt bij pijn na een verwonding of na een blessure. Ook bij zenuwpijn wordt het medicijn gebruikt. Daarnaast wordt het medicijn ook gebruikt bij migraine en bij clusterhoofdpijn. Ook bij hevige menstruatiepijn wordt het medicijn voorgeschreven. Daarnaast wordt het medicijn gebruikt bij griep of bij een andere aandoening.

Wanneer kunt u geen Tramadolor gebruiken?

Dit medicijn dient u niet te gebruiken als u overgevoelig bent voor de hoofdbestanddelen of de hulpstoffen in dit medicijn. Ook als u lijdt aan een ernstige aandoeningen van de nieren, de lever of een van de andere organen is het beter om dit medicijn niet te gebruiken. Ook als u veel geneesmiddelen gebruikt welke een invloed hebben op het centrale zenuwstelsel is het goed om dit medicijn niet te gebruiken. Ook bij specifieke antidepressiva is het beter om dit medicijn niet te gebruiken. Informeer de arts ook over het gebruik van andere medicijnen. Het kan namelijk zo zijn dat ze voor een wisselwerkingen kunnen zorgen.

Hoe dient u Tramadolor te gebruiken?

Het medicijn is te verkrijgen als een capsule en als een tablet, een bruistablet en ook als druppelvorm. De capsules en de tabletten dienen in een keer doorgeslikt te worden met wat water of vloeistof. Het bruistablet dient eerst in een glas water opgelost te worden. De druppels kunt u ook in wat water oplossen of in een suikerklontje druppelen om het daarna in de mond te laten wegsmelten. Het is verstandig om het medicijn niet langer te gebruiken dan strikt noodzakelijk om een gewenning te voorkomen. Gebruik ook een zo laag mogelijke dosering.

Dosering

Het medicijn is in verschillende varianten beschikbaar (tabletten, bruistabletten, capsules en druppelvorm). Het medicijn is verkrijgbaar in de sterktes 300 milligram, 200 milligram, 150 milligram, 100 milligram en ook 50 milligram. De arts zal je adviseren welke sterkte noodzakelijk is. Voor kinderen vanaf 12 jaar en voor volwassen geldt dat men een tot twee keer per dag 50 tot 100 milligram dient in te nemen. Het is goed om niet meer dan 400 milligram van het medicijn per dag in te nemen. Voor kinderen jonger dan 12 jaar zal de arts een afwijkende dosering voorschrijven.

Eventuele bijwerkingen

Er zijn bijwerkingen mogelijk bij dit medicijn. Eigenlijk geldt dit voor alle medicijnen. De bijwerkingen welke op kunnen treden zijn sufheid, vermoeidheid, slaperigheid, maagklachten, obstipatie, braken, misselijkheid en ook duizeligheid. De bijwerkingen verdwijnen vaak na een paar dagen wanneer het lichaam aan de medicijnen gewend is geraakt.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Tramadolor”