Menu
Sale

Tramal

Artikelnummer: 2ebf3561b5a8.
Categorie:

*  52,70

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Tramal?

Tramal is een medicijn dat onder het generieke middel tramadol valt. Het gaat om een pijnstiller die gebruikt wordt bij matige tot hevige pijn. Tramal is een zogeheten opioïde pijnstiller die ervoor zorgt dat het pijnsignaal de hersenen helemaal niet of in mindere mate bereikt. Hierdoor vermindert matige tot hevige pijn aanzienlijk en worden pijnklachten draaglijker. Tramal is een receptplichtig medicijn, wat betekent dat het medicijn enkel op recept verstrekt wordt.

Wanneer gebruikt u Tramal?

Tramal wordt gebruikt bij matige tot hevige pijn, bijvoorbeeld in de rug of bij artrose. Het medicijn wordt ook vaak voorgeschreven bij zenuwpijn.

Wanneer kunt u geen Tramal gebruiken?

Tramal is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor het medicijn of de werkzame stoffen in het medicijn. Ook is het middel niet geschikt in combinatie met veelvuldig gebruik van alcohol, drugs of pijn- of slaapmiddelen. De pijnstiller mag nooit ingenomen worden in combinatie met antidepressiva.

Hoe dient u Tramal te gebruiken?

Tramal wordt ingenomen met een grote hoeveelheid water en zonder te kauwen. Het medicijn kan ook ingenomen worden in de vorm van druppels, waarbij het belangrijk is om voldoende te drinken. Het medicijn kan op ieder moment van de dag ingenomen worden en mag ook voor de maaltijd gebruikt worden. Wel is het belangrijk om het medicijn op vaste tijdstippen in te nemen.

Dosering

De dosering van Tramal wordt vastgesteld door een arts en gebaseerd op de klachten van de gebruiker. Het is aan te raden om met de laagste dosering te beginnen. De gebruikelijke dosering van het medicijn is 50 mg, 2 maal daags. Eventueel kan de dokter een andere dosering voorschrijven, waar de gebruiker van het medicijn zich altijd aan dient te houden.

Bijwerkingen

Bij het gebruik van Tramal kunnen bepaalde bijwerkingen optreden. Een mogelijke en zeer vervelende bijwerking van het medicijn, is het risico op een psychische en/of lichamelijke verslaving. Verder kan het medicijn bijwerkingen geven als duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid, overgeven en een moeizame stoelgang (obstipatie).

Tramal werkt niet altijd goed in combinatie met andere medicijnen. Bij het voorschrijven van het medicijn zal de arts in kwestie altijd kijken of het medicijn goed gecombineerd kan worden met de bestaande medicijnen. Slikt de patiënt bijvoorbeeld antidepressiva, dan zal er een ander medicijn voorgeschreven worden omdat beide medicijnen niet goed met elkaar samen gaan.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Tramal”