Menu
Sale

Treclin

Artikelnummer: f2f71985832d.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 108,50.Huidige prijs is: € 94,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Treclin (Treclinac)?

Treclin (Treclinac) is een antibacteriële gel die op de huid gebruikt wordt. Het geneesmiddel bevat twee werkzame stoffen, namelijk tretinoïne (een geneesmiddel dat de celdeling van de bovenste huidlaag versnelt) en clindamycine (een antibioticum dat bacteriën op de huid doodt). Het geneesmiddel wordt gebruikt om onzuiverheden op de huid te laten verdwijnen, zodat er een egale huid voor terugkomt. Het gaat om een receptplichtig geneesmiddel, ofwel een medicijn dat enkel op recept van een erkend arts gebruikt kan worden.

Wanneer gebruikt u Treclin (Treclinac)?

Artsen schrijven Treclin (Treclinac) doorgaans voor bij acne. Acne is een huidaandoening waarbij de patiënt last heeft van een vette huid, mee-eters, puistjes, verstopte poriën en eventueel onderhuidse ontstekingen. Door Treclin (Treclinac) te gebruiken, worden de bacteriën achter de huidaandoening gedood. Ook zorgt het geneesmiddel ervoor dat de bovenste huidlaag sneller wordt vervangen, zodat poriën niet langer verstopt raken en puistjes en mee-eters verdwijnen.

Wanneer gebruikt u geen Treclin (Treclinac)?

Treclin (Treclinac) mag niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stoffen in het geneesmiddel. Ook is het geneesmiddel niet geschikt voor vrouwen die zwanger zijn of zwanger proberen te worden.

Hoe dient u Treclin (Treclinac) te gebruiken?

Treclin (Treclinac) wordt met de vingertoppen aangebracht op een droge en schone huid. Het is belangrijk om een uiterst kleine hoeveelheid van de gel te gebruiken, ongeveer ter grootte van een erwt. De gel mag niet in de ogen, de neus of mond komen. Na het gebruik van de gel, moet de gebruiker zijn of haar handen goed wassen.

Het kan even duren voor de effecten van het gebruik van Treclin (Treclinac) zichtbaar zijn. Ook als de effecten nog niet waarneembaar zijn, is het belangrijk om de gel te blijven gebruiken. Een arts bepaalt hoe lang Treclin (Treclinac) gebruikt moet worden.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Treclin (Treclinac) is eenmaal daags de huid dun insmeren met de gel. Dit wordt bij voorkeur in de avond, voor het slapengaan gedaan. Het geneesmiddel is niet geschikt voor kinderen die jonger zijn dan 12 jaar en alleen als een arts dit voorschrijft, mag de gebruikelijke dosering van Treclin (Treclinac) aangepast worden.

Bijwerkingen

Eventueel kan het gebruik van Treclin (Treclinac) voor bijwerkingen zorgen. Denk hierbij aan huidirritatie, maar ook aan een tijdelijke verergering van de acne of de vette huid. Deze twee bijwerking lijkt ongewenst, maar dit wordt vanzelf minder. Wordt de acne of de vette huid tijdelijk erger, dan moet de gebruiker Treclin (Treclinac) blijven gebruiken.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Treclin”