Menu
Sale

Tridestra

Artikelnummer: 12fb4cbc6d8c.

*  123,70

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Tridestra?

Tridestra is een geneesmiddel dat opgebouwd is uit twee vrouwelijke hormonen, namelijk estradiol (oestrogeen) en medroxyprogesteron (progestageen). Het geneesmiddel wordt voorgeschreven als hormonale substitutietherapie (HST), een therapie die de overgangsklachten van vrouwen moet verminderen of helemaal moet laten verdwijnen.

Wanneer gebruikt u Tridestra?

Tridestra wordt gebruikt om de hormoonspiegel van vrouwen in de overgang weer in balans te brengen. Door de hormoonspiegel weer in balans te brengen, worden bepaalde overgangsklachten minder en kunnen de klachten helemaal verdwijnen. Denk hierbij aan opvliegers, overmatig zweten, stemmingswisselingen, botontkalking en vaginale droogte.

Wanneer gebruikt u geen Tridestra?

Tridestra is niet geschikt voor vrouwen die overgevoelig zijn voor de werkzame stoffen en hulpstoffen in het geneesmiddel (zie bijsluiter voor complete lijst). Ook is het geneesmiddel niet geschikt voor vrouwen die een van de volgende aandoeningen hebben of hebben gehad:

  • Borstkanker;
  • Een andere vorm van kanker die gevoelig is voor hormonen;
  • Een ernstige bloedziekte of bloedafwijking;
  • Een ernstige leverziekte;
  • Een ernstige nierziekte;
  • Een trombose;
  • Een abnormale groei van het baarmoederslijmvlies.

Tot slot mag het geneesmiddel ook niet voorgeschreven worden aan en gebruikt worden door vrouwen met abnormale vaginale bloedingen zonder duidelijke oorzaak.

Hoe dient u Tridestra te gebruiken?

Tridestra is gebaseerd op een driemaandelijkse cyclus. Een verpakking Tridestra bevat drie strips. Strip 1 bevat witte tabletten met estradiol. Deze tabletten neemt u dag 1 tot en met dag 70. Strip 2 bevat blauwe tabletten met estradiol en medroxyprogesteron. Deze tabletten neemt u dag 71 tot en met dag 84. Strip 3 bevat gele tabletten zonder werkzame stof. Deze tabletten neemt u dag 85 tot en met dag 91. In de laatste week van de cyclus komt er doorgaans een onttrekkingsbloeding op gang. Als de derde strip leeg is, begint de gebruiker weer met een nieuwe strip (strip 1).

Dosering

De standaard dosering van Tridestra is 1 tablet per dag. Van deze standaard dosering mag niet afgeweken worden.

Bijwerkingen

Hormonale substitutietherapie (HST) met Tridestra kan voor bepaalde bijwerkingen zorgen, waaronder hoofdpijn, doorbraakbloedingen, misselijkheid, buikpijn en pijnlijke borsten. Deze klachten verdwijnen doorgaans vanzelf. Gebeurt dit niet, dan wordt aangeraden contact op te nemen met een arts. Zijn de bijwerkingen erg heftig, dan wordt ook aangeraden om contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Tridestra”