Menu
Sale

Trigoa

Artikelnummer: 5aa75e8bdef1.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 99,00.Huidige prijs is: € 89,70.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Trigoa?

Trigoa is een anticonceptiemiddel, ook wel een anticonceptiepil genoemd. Het betreft een combinatiepil, die samengesteld is uit twee verschillende hormonen. Het gaat hierbij om levonorgestrel (een progestageen) en ethinylestradiol (een oestrogeen). Trigoa is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat er geen ovulatie meer plaatsvindt en dat het slijm in de baarmoeder en baarmoedermond van samenstelling verandert. Hierdoor kan er geen bevruchting plaatsvinden na de seksuele gemeenschap.

Wanneer gebruikt u Trigoa?

Trigoa wordt gebruikt door vrouwen die seksuele gemeenschap willen, maar geen risico willen lopen zwanger te worden. Wordt de anticonceptiepil op de juiste manier gebruikt, dan kan uitgesloten worden dat er een bevruchting plaatsvindt na de seksuele gemeenschap.

In sommige gevallen wordt het geneesmiddel ook gebruikt om hevige menstruatieklachten te verminderen of een onregelmatige menstruatiecyclus volledig regelmatig te maken, maar dit komt minder voor dan het gebruik van Trigoa als anticonceptiemiddel. Trigoa kan ook gebruikt worden als middel om de menstruatie uit te stellen.

Wanneer gebruikt u geen Trigoa?

Trigoa wordt niet gebruikt door vrouwen die geen zwangerschap af willen houden of die al zwanger zijn. Verder is het anticonceptiemiddel geschikt voor iedere vrouw die de zwangerschap tegen wil houden, de menstruatieklachten wil verminderen en/of de menstruatie regelmatiger wil maken.

Hoe dient u Trigoa te gebruiken?

Trigoa wordt geleverd in een strip met 21 tabletten, die iedere dag op een vast tijdstip ingenomen moeten worden. Door de tabletten op een vast tijdstip in te nemen, is het voorbehoedsmiddel betrouwbaarder. Na het nemen van de 21 tabletten op 21 aansluitende dagen, moet er een stopweek van 7 dagen ingelast worden. Op de achtste dag wordt er een nieuwe cyclus met een nieuwe strip gestart.

Bij het vergeten van een tablet, moet het tablet alsnog ingenomen worden. Wordt het tablet binnen 12 uur ingenomen, dan is de gebruiker alsnog beschermd tegen een zwangerschap. Bent u meer dan 12 uur te laat, dan kan het zijn dat u niet meer beschermd bent. In dit geval wordt aangeraden aanvullende bescherming te gebruiken om een zwangerschap te voorkomen.

Dosering

De gebruikelijke dosering is 1 tablet per dag, gedurende 21 dagen lang. Na deze 21 dagen volgt er een pilvrije periode van 7 dagen, waarna u op de achtste dag met een nieuwe strip met 21 tabletten begint.

Bijwerkingen

Het gebruik van Trigoa om een zwangerschap te voorkomen kan voor enkele bijwerkingen zorgen. Zo kan de gebruiker te maken krijgen met klachten als hoofdpijn, een depressieve stemming, prikkelbaarheid, maag-darmklachten zoals misselijkheid en buikpijn en gevoelige borsten. In de bijsluiter worden alle mogelijke bijwerkingen van Trigoa opgesomd.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Trigoa”