Menu
Sale

Trimethoprim

Artikelnummer: ee5ee0268a63.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 62,50.Huidige prijs is: € 54,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Trimethoprim?

Trimethoprim is een antibioticum dat voorgeschreven wordt bij bacteriële infecties, zoals bijvoorbeeld bij een blaasontsteking en luchtweginfectie. Trimethoprim zorgt voor de remming van veel bacteriën. Het werkzame bestanddeel dringt door tot de bacterie en zorgt ervoor dat de bacterie minder tot geen eiwitten meer aan kan maken, waardoor de bacterie zich niet verder kan vermenigvuldigen en hierdoor uitsterft.

Wanneer gebruikt u Trimethoprim?

Trimethoprim is een antibioticum dat over het algemeen gebruikt wordt om bacteriën te bestrijden die infecties veroorzaken. Het medicijn wordt vooral gebruikt bij blaasinfecties, oor infecties en luchtwegeninfecties. Overigens wordt het middel ook weleens preventief voorgeschreven, om bepaalde infecties te voorkomen. Daarnaast wordt het soms gebruikt bij ontstekingen zoals een bijholteontsteking.

Wanneer kunt u geen Trimethoprim gebruiken?

Wanneer u lijdt aan nierfunctiestoornissen of leverfunctiestoornissen kunt u dit medicijn niet gebruiken. Ook wanneer u een ernstige bloedafwijking heeft, raden we af om dit middel te gebruiken. Verder is Trimethoprim natuurlijk niet te gebruiken wanneer u allergisch bent voor deze stof of een andere stof dat in het geneesmiddel is opgenomen. Kijk daarom vooraf goed welke middelen er in dit medicijn zitten en of u daar allergisch voor bent. Wanneer u lijdt aan Porfyrie, kan dit door dit medicijn verergeren. Verder raden we oudere mensen aan voorzichtig om te gaan met dit medicijn aangezien de bijwerkingen heftiger kunnen zijn.

Hoe dient u Trimethoprim te gebruiken?

Trimethoprim is in twee vormen verkrijgbaar. Allereerst is het medicijn verkrijgbaar in tabletvorm en daarnaast is het ook als drankje beschikbaar. Als tablet dient het ingenomen te worden met een glas water. Op welk tijdstip het medicijn ingenomen dient te worden, hangt af van de reden waarvoor het gebruikt wordt. Vaak wordt het bij blaasontsteking bijvoorbeeld ‘s avonds ingenomen om op deze manier ervoor te zorgen dat het middel de hele nacht op de blaas kan inwerken. Wanneer u de drank gebruikt, is het belangrijk om goed te schudden vooraf.

Dosering

Trimethoprim wordt voornamelijk gebruikt in tabletvorm. Hierbij gaat over het algemeen over een dosering van 100 mg of 300 mg, afhankelijk van de aandoening waarvoor het gebruikt wordt. Wanneer het als drank wordt gebruikt, gebeurt dit met een concentratie van ongeveer 10 mg per milliliter. Overigens kunnen de tabletten ook door midden worden gebroken, zodat er doseringen van 50 mg kunnen worden gebruikt. Over het algemeen wordt er vanaf 12 jaar een dosering gebruikt van 2 tabletten en dat twee keer per dag. Bij kinderen die jonger zijn dan twaalf jaar geldt een dosering van maximaal negen mg per kg lichaamsgewicht. Deze worden over de dag verdeeld in twee of drie verschillende doses.

Bijwerkingen

Net als alle andere medicijnen heeft Trimethoprim enkele mogelijke bijwerkingen. Gelukkig zijn dat er in dit geval niet heel erg veel. De meest voorkomende bijwerkingen zijn huiduitslag, jeuk aan de huid, hoofdpijn en maag-darmklachten. Deze komen soms voor. Verder zijn er nog bijwerkingen die zeer zelden voorkomen. Dit zijn bijvoorbeeld een allergische reactie, een ontstoken tong of een bloedafwijking.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Trimethoprim”