Menu
Sale

Trisequens

Artikelnummer: b5a60de71f10.

* Oorspronkelijke prijs was: € 93,49.Huidige prijs is: € 83,00.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Trisequens?

Trisequens is een geneesmiddel dat voorgeschreven wordt in het kader van hormonale substitutietherapie (HST), ook wel hormoonsuppletietherapie genoemd. Het geneesmiddel wordt voorgeschreven aan vrouwen die last hebben van overgangsklachten door een disbalans in het hormoonniveau. De werkzame stoffen in het geneesmiddel zijn estradiol (oestrogeenhormoon) en norethisteron (progestageenhormoon). Deze hormonen brengen de hormoonspiegel van de vrouw weer in balans, waardoor bepaalde overgangsklachten minder worden of helemaal verdwijnen.

Wanneer gebruikt u Trisequens?

Trisequens wordt voorgeschreven aan vrouwen die last hebben met lichamelijke en/of psychische klachten door een verstoorde hormoonbalans tijdens de overgang. Denk hierbij aan klachten als opvliegers, vaginale droogte, een droge mond, droge ogen, nachtzweten, slaapproblemen en stemmingswisselingen. Door Trisequens te gebruiken, komt het hormoonniveau van het vrouwelijk lichaam weer in balans en verminderen of verdwijnen de typische overgangsklachten.

Wanneer gebruikt u geen Trisequens?

Omdat er bij het gebruik van Trisequens maandelijks een onttrekkingsbloeding op gang komt, wordt dit geneesmiddel alleen gebruikt door vrouwen die hun baarmoeder nog hebben. Vrouwen die geen baarmoeder meer hebben, wordt een ander geneesmiddel binnen het kader van de hormonale substitutietherapie (HST) voorgeschreven.

Verder mag Trisequens niet gebruikt worden door vrouwen die een van de volgende aandoeningen hebben of hebben gehad: borstkanker, een andere vorm van kanker die gevoelig is voor hormonen, een ernstige nierziekte, een ernstige bloedziekte, een ernstige leverziekte en een trombose. Vrouwen met onverklaarbare vaginale bloedingen of overmatig groeiend baarmoederslijmvlies mogen het geneesmiddel ook niet gebruiken.

Hoe dient u Trisequens te gebruiken?

Trisequens wordt geleverd in een doordrukstrip met 28 tabletten, in verschillende kleuren. De blauwe tabletten met estradiol slikt de gebruiker op de eerste tot en met de twaalfde dag van de cyclus. De witte tabletten met estradiol en norethisteron worden op de dertiende tot de 22e dag van de cyclus gebruikt. In het laatste deel van de cyclus (dag 23 tot en met dag 28) neemt de gebruiker de rode tabletten met enkel estradiol. Na het opmaken van een strip, moet er direct een nieuwe strip aangebroken worden. In de laatste week van de cyclus ontstaat er doorgaans een onttrekkingsbloeding bij het gebruik van Trisequens.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Trisequens is 1 tablet per dag, volgens de vastgelegde volgorde van de doordrukstrip. Van de voorgeschreven dosering mag niet afgeweken worden.

Bijwerkingen

Net zoals andere geneesmiddelen binnen de noemer hormonale substitutietherapie (HST), kan ook Trisequens voor bepaalde bijwerkingen zorgen. Denk hierbij aan klanten als gespannen en pijnlijke borsten, misselijkheid, doorbraakbloedingen, hoofdpijn, migraine, het vasthouden van vocht, een verminderd libido en stemmingswisselingen. Gaan de bijwerkingen niet vanzelf over of worden de bijwerkingen erger, dan wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Trisequens”