Menu
Sale

Utrogestan

Artikelnummer: bedb4da7ad11.
Categorie:

*  48,00

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Utrogestan is een medicijn dat invloed heeft op de menstruatiecyclus. De belangrijkste stof van dit medicijn is Progesteron. Dit stofje kan betiteld worden als een vrouwelijk geslachtshormoon dat, samen met de oestrogeenhormonen, de menstruatiecyclus regelt.

Wanneer gebruikt u Utrogestan?

Er zijn veel verschillende redenen waarom dit medicijn gebruikt wordt. Bij verminderde vruchtbaarheid bijvoorbeeld, kan Utrogestan een onderdeel van de behandeling vormen. Daarnaast wordt het medicijn voorgeschreven bij een abnormale hoeveel vaginaal bloedverlies, overgangsklachten en allerhande klachten en kwaaltjes rondom de menstruatiecyclus.

Wanneer kunt u geen Utrogestan gebruiken?

Dit medicijn kan vrijwel altijd gebruikt worden. Er zijn geen bekende wisselwerkingen met andere medicijnen en ook heeft alcohol en bepaalde voeding geen invloed op het gebruik van Utrogestan. Wel is het mogelijk dat de gebruiker van het medicijn duizeligheid en desoriëntatie ervaart als bijwerking van het medicijn. In dat geval is het niet verstandig om te gaan autorijden. Ook kunt u het medicijn in sommige gevallen niet gebruiken als u zwanger bent of zwanger wilt worden. De capsules die ingeslikt dienen te worden kunnen niet gebruikt worden bij een (aankomende) zwangerschap. De capsules of tabletten die vaginaal worden ingebracht, kunnen de eerste drie maanden van de zwangerschap gebruikt worden.

Hoe dient u Utrogestan te gebruiken?

Het medicijn kan zowel in capsule vorm als in tabletvorm gebruikt worden. De capsules dienen heel doorgeslikt te worden in combinatie met een glas water. Soms worden de capsules ook vaginaal ingebracht, bijvoorbeeld bij een vruchtbaarheidsbehandeling. Vaginale tabletten dienen ingebracht te worden met behulp van een applicator, die altijd meegeleverd zal worden bij de tabletten.

Dosering

Wanneer u capsules heeft, die u in dient te slikken, kunnen deze op twee manieren worden gebruikt. Allereerst is het mogelijk om 1 capsule aan het begin van de dag te nemen en twee ‘s avonds. Het kan echter ook, afhankelijk van de reden dat u het neemt, dat u enkel twee capsules ‘s avonds moet gebruiken. Wanneer u gebruik maakt van de tabletten die vaginaal moeten worden ingebracht, gebeurt dit over het algemeen drie keer per dag, het liefst op gezette tijden.

Eventuele bijwerkingen

Dit medicijn kent diverse bijwerkingen. De meest voorkomende bijwerkingen bij vaginale inname is onregelmatig bloedverlies of het uitblijven van de menstruatie. Dat heeft verder geen gevolgen en daar hoeft u zich dus geen zorgen om te maken. Ongeacht hoe de medicijnen ingenomen worden, is er kans op bijwerkingen als hoofdpijn, misselijkheid en desoriëntatie. Ook kunnen er bij gebruikers van dit medicijn maag-darmklachten ontstaan en kunt u soms last krijgen van stemmingswisselingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Utrogestan”