Menu
Sale

Vagifem

Artikelnummer: 9d4f9fe08cf4.

*  110,70

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Vagifem?

Vagifem is een geneesmiddel dat het werkzame bestanddeel estradiol bevat. Dit is een oestrogeenhormoon, dat voorgeschreven wordt in het kader van hormonale substitutietherapie (HST). Vagifem is een vaginale tablet die voorgeschreven wordt aan vrouwen die last hebben van bepaalde vaginale overgangsklachten en deze graag door middel van hormoontherapie willen verminderen of laten verdwijnen.

Wanneer gebruikt u Vagifem?

Vagifem wordt gebruikt om vaginale overgangsklachten te verminderen of helemaal te laten verdwijnen. Het geneesmiddel wordt voorgeschreven aan vrouwen die door een tekort aan oestrogeen in de overgang te maken hebben met klachten als vaginale droogheid, terugkerende schimmelinfecties, terugkerende blaasontstekingen en pijn tijdens het vrijen. Voor het verminderen of helemaal laten verdwijnen van eventuele andere overgangsklachten, kan dit geneesmiddel niet gebruikt worden.

Wanneer gebruikt u geen Vagifem?

Vagifem is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor estradiol, maar ook niet voor mensen die een bepaalde aandoening hebben of hebben gehad. Denk hierbij aan borstkanker, een andere vorm van kanker die gevoelig is voor hormonen, een trombose, een bloedziekte, een leverziekte, een nierziekte of een embolie. Ook mag u het geneesmiddel niet gebruiken als u onverklaarbare vaginale bloedingen heeft of als u te maken heeft met overmatige groei van het baarmoederslijmvlies.

Hoe dient u Vagifem te gebruiken?

Vagifem wordt geleverd in voorgevulde wegwerpapplicators. De gebruiker neemt de applicator uit de verpakking en brengt dit hulpmiddel aan in de vagina, zoals beschreven in de bijsluiter van het geneesmiddel. Vervolgens moet de gebruiker op de knop van de applicator drukken, tot er een duidelijke klik hoorbaar is. De tablet is nu vrijgegeven. Na het gebruiken van de applicator, mag deze weggegooid worden. In het begin van de behandeling brengt de gebruiker dagelijks een tablet in, later wordt dit twee keer per week. Overleg na drie maanden of de behandeling met Vagifem kan worden gestaakt.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Vagifem is twee weken lang eenmaal daags 1 tablet. Vervolgens wordt er overgestapt op een rooster met tweemaal per week 1 tablet. Wijk niet van de aanbevolen dosering af, tenzij expliciet geadviseerd door een arts.

Bijwerkingen

Patiënten die Vagifem gebruiken, kunnen door dit geneesmiddel te maken krijgen met bepaalde bijwerkingen. Denk hierbij aan hoofdpijn, maagpijn, doorbraakbloedingen, toegenomen vaginale afscheiding en jeuk in de vagina. Worden de klachten steeds erger of heeft de gebruiker na langere tijd nog steeds last van de bijwerkingen van Vagifem, dan wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Vagifem”