Menu
Sale

Valaciclovir

Artikelnummer: a9272901d1c9.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 90,49.Huidige prijs is: € 85,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Valaciclovir?

Dit medicijn heeft als werkzame bestanddeel valaciclovir en hoort tot de groep antivirale middelen. Het wordt gebruikt bij de behandeling van herpes genitalis, gordelroos, koortslip en andere virusinfecties. De stof valaciclovir zorgt ervoor dat de bacteriën zich niet kunnen vermenigvuldigen en bestrijdt hierdoor de ziekte. Al na enkele dagen zult u merken dat de klachten verminderen.

Wanneer gebruikt u Valaciclovir?

Het medicijn heeft een antivirale werking doordat de stoffen ervoor zorgen dat de virussen zich niet meer kunnen delen. Herpes genitalis is een seksueel overdraagbare aandoening welke ontstaat door een virus welke op een koortslipvirus lijkt. Het kan door direct genitaal contact met iemand die het virus heeft worden opgelopen. Een paar dagen later krijgt men dan jeuk en pijn rond de genitaliën. Het medicijn doodt het virus niet, maar het helpt welk om het af te remmen om zo de klachten te verminderen. Gordelroos is een infectie van de huid met het waterpokkenvirus. Het komt vaak op een wat oudere leeftijd voor. Het zorgt voor jeuk en pijn aan de huid en er komen ook blaasjes. Na ongeveer een tweetal tot viertal weken zullen de klachten verdwijnen. Het medicijn wordt voorgeschreven wanneer iemand gordelroos heeft en het veel klachten geeft of wanneer het dicht bij het hoofd zit.

Wanneer kunt u geen Valaciclovir gebruiken?

Als u allergisch bent tegen de werkzame stoffen of een andere reactie hierop vertoont is het niet verstandig om dit medicijn te gebruiken. Ook is het niet verstandig om dit medicijn te gebruiken als u zwanger wilt worden of al bent. Bij borstvoeding kunt u dit medicijn beter niet gebruiken.

Hoe dient u Valaciclovir te gebruiken?

Neem de medicijnen in met wat water.

Dosering

Het medicijn komt voor als tabletten met een dosering van 250 en 500 milligram. De arts zal aangeven welke dosering u  moet gebruiken en hoe lang.

Eventuele bijwerkingen

Er zijn bijwerkingen mogelijk bij het gebruiken van dit medicijn. Natuurlijk hoeft het niet zo te zijn dat u hier last van krijgt. Zelden komt het voor dat u misselijkheid en hoofdpijn krijgt van dit medicijn. Als u andere bijwerkingen ervaart dan dient u contact op te nemen met de arts.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Valaciclovir”