Menu
Sale

Vaniqa

Artikelnummer: 412f136fdb3c.
Categorie:

*  122,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Vaniqa?

Vaniqa creme bevat als werkzame bestanddeel eflornithine. Dit middel wordt gebruikt tegen overtollige haargroei, ook wel hirsutisme bij de vrouw. Het middel eflornithine zorgt voor een positieve remming van de haargroei. Het ornithine decarboxylase enzym, waar de remming plaatsvindt, zit in de haarzakjes en zorgt voor stimulatie van de haargroei.

Wanneer kunt u geen Vaniqa creme gebruiken?

Als een allergische reactie kan ontstaan bij het gebruik van het werkzame bestanddeel eflornithine, dan wordt het gebruik sterk afgeraden. Als u een beschadigde huid heeft, zoals eczeem, dan moet u opletten dat het niet erger wordt. Het medicijn is niet geschikt tegen overtollig gezichtsbeharing bij mannen en meisjes jonger dan twaalf jaar. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven mogen dit middel niet smeren. Het middel komt namelijk in de moedermelk terecht.

Last van overtollige haargroei

Dit medicijn wordt alleen voorgeschreven bij vrouwen die kampen met overtollige haargroei op het gezicht, kin en hals. Heeft u dus last van overtollige haargroei, dan is Vaniqa kopen waarschijnlijk de beste oplossing om uw probleem te verhelpen. Vaniqa crème mag niet gesmeerd worden op andere lichaamsdelen. Over de hele wereld hebben ongeveer 40 procent van de vrouwen last van gezichtsbeharing. Door het smeren van deze zalf kan dit worden tegengegaan. U moet wel weten dan eflornithine niet zorgt voor verwijdering van het haar, maar zorgt ervoor dat de groei minder wordt. Vrouwen die kampen met hirsutisme worden door medisch deskundigen aangeraden om bij het middel Vaniqa ook andere methoden die gebruikt worden tegen gezichtsbeharing te blijven toepassen, bijvoorbeeld epileren en/of waxen van de haren.

Gebruik en dosering

Voordat u Vaniqa crème gaat gebruiken, is het belangrijk om het haar op de desbetreffende plek te verwijderen. Begin dus niet met smeren als het haar zich nog op de plek bevindt. Gebruik hiervoor de manier die u altijd gebruikt, bijvoorbeeld harsen of epileren. Daarna is het belangrijk om het gezicht, de hals of kun goed te wassen, met voorkeur met een milde zeep. Na het wassen de huid goed drogen, bij voorkeur de huid droog deppen. Hierna wacht u ongeveer 10 minuten voordat u het middel aanbrengt. Lees goed de bijsluiter voor de hoeveelheid crème die u moet gebruiken. Smeer en masseer daarna de crème op de huid. De meest gebruikte hoeveelheid is 2-maal daags insmeren, of uw (online) arts moet u anders voorschrijven. Mocht u gebruik maken van make-up, dan mag u dit blijven gebruiken, maar niet eerder dan 10 minuten na het gebruik van de crème. Over het algemeen ziet u na twee maanden resultaat. Zorg er voor dat het product dagelijks gesmeerd wordt.

Eventuele bijwerkingen

Zoals bij alle medicijnen zijn er bepaalde bijwerkingen die zich kunnen voordat, maar komen zelden voor. De bijwerkingen die het vaakst voorkomen zijn roodheid op de huid, lichte acne en/of uitslag, droge huid, jeuk en ingegroeide haren. Deze bijwerkingen zijn vaak van korte duur, mocht dit niet zo zijn dan moet u te allen tijde een medische deskundige inschakelen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Vaniqa”