Menu

Ventolin

Artikelnummer: f9fb15887180.
Categorie:

*  47,00

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Ventolin?

Ventolin is een luchtwegverwijder. Het medicijn wordt via een inhalatieapparaatje ingeademd en heeft een vrij korte werking. De werkzame stof in het geneesmiddel is salbutamol en deze stof vermindert verkrampingen in de luchtwegen. Klachten als benauwdheid, kortademigheid en een piepende ademhaling nemen hierdoor vrij snel af.

Wanneer gebruikt u Ventolin?

Ventolin wordt voorgeschreven door een arts bij patiënten die te maken hebben met ernstige ademhalingsproblemen. Deze ademhalingsproblemen kunnen veroorzaakt worden door astma, maar ook door andere luchtwegaandoeningen. De klachten van de aandoeningen kunnen variëren van benauwdheid en kortademigheid tot een piepende of gierende ademhaling.

Ventolin laat de spieren in de wanden van de luchtwegen ontspannen en hierdoor wordt ademhalen gemakkelijker. Het medicijn kan overigens ook gebruikt worden om ademhalingsproblemen te voorkomen.

Wanneer gebruikt u geen Ventolin?

Ventolin is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor de belangrijkste werkzame stof in het geneesmiddel, salbutamol. Ook is het geneesmiddel niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor een van de hulpstoffen in het geneesmiddel, die in de bijsluiter van het medicijn beschreven worden.

Hoe dient u Ventolin te gebruiken?

Ventolin wordt altijd geleverd met een inhalator en een diskus. De inhalator verstuift een dosis poeder in de mondholte en dit zorgt ervoor dat het medicijn snel werkt. Voor gebruik moet de inhalator altijd goed geschud worden. Ook is het belangrijk om pas op de verstuiver te drukken als er ingeademd wordt en dit niet voor het inademen te doen. Houd na het inademen van Ventolin de adem minimaal 10 tellen in, zodat het medicijn niet meteen weer uitgeademd wordt. Voor het toedienen van een eventuele tweede puf, moet er altijd een halve minuut gewacht worden.

Dosering

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar nemen 1 tot 2 inhalaties van 100 mcg per dag. Het nemen van 1 inhalatie van 200 mcg per dag is ook toegestaan. Per etmaal mag er niet meer dan 800 mcg Ventolin gebruikt worden en voor kinderen die jonger zijn dan 12 jaar wordt er een alternatieve dosering voorgeschreven.

Bijwerkingen

Het gebruik van Ventolin kan voor bijwerkingen zorgen, waaronder hartkloppingen, hoofdpijn, trillende handen en hyperactiviteit bij jonge kinderen. Alleen als de gebruiker veel last heeft van de bijwerkingen of voor langere tijd last heeft van de bijwerkingen van Ventolin, is het nodig om een arts te raadplegen en de bijwerkingen te laten onderzoeken.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Ventolin”