Menu
Sale

Victoza

*  225,95

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Victoza?

Victoza is een medicijn welke geïnjecteerd kan worden en dient ter behandeling van diabetes type 2.

Wanneer gebruikt u Victoza?

Bij diabetes type 2 produceert de alvleesklier niet genoeg insuline. Hierdoor kan het lichaam de hoge suikergehaltes in het bloed niet verwerken. Victoza is een medicijn dat ingezet kan worden voor de behandeling van diabetes type 2. Dit geneesmiddel werkt op een aantal manieren een te hoog bloedsuikergehalte tegen. Het werkzame bestanddeel van Victoza is liraglutide. Deze stof bootst de werking van het lichaamseigen hormoon GLP-1 na. Dit helpt de alvleesklier meer insuline aanmaken, waardoor er meer suiker uit het bloed onttrokken kan worden. Daarnaast vermindert dit geneesmiddel ook het effect van glucagon op de lever zodat deze minder glucose produceert. Ook helpt liraglutide door ervoor te zorgen dat de vertering langzamer plaatsvindt. Hierdoor ontvangen de hersenen sneller het signaal dat de maag vol is

Wanneer gebruikt u geen Victoza?

Victoza is mogelijk niet geschikt voor mensen die een van de volgende aandoeningen hebben gehad: diabetes-type-1, diabetische ketoacidose, ernstige nierziekte of als men dialyse ondergaat,  leverziekte, hartfalen, gastroparese, inflammatoire darmziekte, acute ontsteking van de alvleesklier of een schildklieraandoening. Overleg ook met een arts als u andere medicijnen gebruikt.

Hoe dient u Victoza te gebruiken?

Victoza moet éénmaal daags onder de huid te worden ingespoten.

Bijwerkingen

Diarree en misselijkheid komt regelmatig voor bij het gebruik van Victoza. Raadpleeg de bijsluiter bij bijwerkingen en overleg met een arts.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Victoza”