Menu
Sale

Wartec creme

Artikelnummer: 62283027f0ab.
Categorie:

*  74,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Wartec (Podofyllotoxin)?

Wartec (Podofyllotoxin) is een geneesmiddel dat gebruikt wordt om genitale wratten te laten verdwijnen. In het geneesmiddel zit de werkzame stof podofyllotoxin en dit stofje doodt het virus dat de genitale wratten op en rond de geslachtsdelen en anus veroorzaakt. Daarnaast remt het stofje de groei van nieuwe huidcellen, zodat het aantal wratten langzaam vermindert en de wratten langzaam zullen verdwijnen.

Wanneer gebruikt u Wartec (Podofyllotoxin)?

Wartec (Podofyllotoxin) wordt gebruikt bij de behandeling van genitale wratten. Genitale wratten zijn kleine knobbeltjes die op de huid van de penis, vagina, schaamlippen en/of anus voorkomen. Het gaat om een seksueel overdraagbare aandoening of soa die veroorzaakt wordt door een virus. Het virus achter genitale wratten is erg besmettelijk en wordt overgedragen door onbeschermde seks.

Wanneer gebruikt u geen Wartec (Podofyllotoxin)?

Wartec (Podofyllotoxin) mag niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor podofyllotoxin of een van de hulpstoffen in het geneesmiddel, mensen die andere geneesmiddelen met podophylline gebruiken of vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

Hoe dient u Wartec (Podofyllotoxin) te gebruiken?

Wartec (Podofyllotoxin) wordt geleverd in de vorm van een crème of aanstipvloeistof. Het middel moet altijd op een schone en droge huid gebruikt worden en mag enkel op de wratten zelf gesmeerd worden. Bij het aanbrengen van Wartec (Podofyllotoxin), moet de gezonde huid dan ook zo veel mogelijk vermeden worden. Om huidirritatie te voorkomen, kan de omliggende huid eventueel met vaseline of zinkzalf ingesmeerd worden bij het smeren van Wartec (Podofyllotoxin).

Wartec (Podofyllotoxin) wordt met een vingertop aangebracht op de wratten. De aanstipvloeistof wordt met de bijgeleverde applicator aangebracht. Na het aanbrengen van het geneesmiddel, moeten de handen grondig gewassen worden. Vermijd contact met de ogen.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Wartec (Podofyllotoxin) is als volgt: gedurende drie dagen tweemaal daags een kleine hoeveelheid Wartec (Podofyllotoxin) aanbrengen op de wratten. Na het gebruik van Wartec (Podofyllotoxin), altijd een pauze van vier dagen inlassen.

Na de pauze van vier dagen kan de kuur van drie dagen eventueel herhaald worden. Zijn de wratten na vier kuren nog niet verdwenen, dan mag Wartec (Podofyllotoxin) niet langer gebruikt worden en moet er een consult bij een arts ingepland worden.

Bijwerkingen

Bij het gebruik van Wartec (Podofyllotoxin), kan de gebruiker te maken krijgen met bepaalde bijwerkingen. Denk hierbij aan een branderig, prikkend gevoel of jeuk na het aanbrengen van het geneesmiddel op de aangedane huid en pijn, roodheid en zweertjes op de behandelde wratten. Pijn, roodheid en zweertjes op de wratten is een teken dat het medicijn begint te werken.

Pas als de bijwerkingen na een paar dagen nog niet verdwenen zijn, wordt het inplannen van een consult met een arts aangeraden.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Wartec creme”