Menu
Sale

Xolair

Artikelnummer: 3b0f2ee9eac4.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 329,00.Huidige prijs is: € 295,70.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Xolair?

Dit medicijn wordt onder de huid ingespoten. De werkzame stof in het medicijn is omalizumab. Deze stof zorgt dat de aanmaak van specifieke afweerstoffen in het lichaam onderdrukt worden. Het helpt om een allergische reactie van de luchtwegen te voorkomen en om een benauwdheidsaanval af te laten nemen.

Wanneer gebruikt u Xolair?

Het geneesmiddel wordt gebruikt voor kinderen van 6 jaar en volwassenen met een ernstige vorm van een allergische astma en waarbij andere medicijnen tegen astma niet helpen. Denk bij de andere medicijnen aan luchtwegverwijders en luchtwegbeschermers. Vaak wordt het medicijn in combinatie met andere geneesmiddelen gebruikt om astma tegen te gaan. Denk hierbij aan een inhalatiemiddel met cortcosteroïden.

Wanneer kunt u geen Xolair gebruiken?

Dit medicijn dient u niet te gebruiken als u overgevoelig bent voor de hoofdbestanddelen of de hulpstoffen in dit medicijn. De werking van dit medicijn op de foetus of de baby is onbekend. Hierom wordt het gebruik van dit medicijn afgeraden als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Ook als u zwanger wilt worden kunt u dit medicijn beter niet gebruiken.

Hoe dient u Xolair te gebruiken?

Het medicijn wordt via een injectie onder de huid toegediend (subcutaan). Het medicijn heeft een langdurige werking. Een injectie is vaak slechts een keer per twee tot vier weken nodig. Het duurt vaak een paar weken tot zelfs maanden voordat het effect van het medicijn is te merken. De hevigheid en ook de frequentie van de benauwdheidsaanvallen nemen langzaam af. Het geneesmiddel moet langdurig gebruikt worden. Het is onverstandig om plotseling te stoppen. Hierdoor kan de astma zelfs verergeren.

Dosering

Het medicijn bevat 150 milligram omalizumab per milliliter. Het is verkrijgbaar in vooraf gevulde spuiten van 0,5 milliliter. Het heeft dan 75 milligram werkzame stof. Ook zijn er vooraf gevulde spuiten van 1 milliliter beschikbaar met 150 milligram werkzame stof. De arts zal aangeven welke sterkt u dient te gebruiken en ook hoe vaak u een injectie moet nemen. Het hangt af van uw gewicht en de bloedwaarden.

Eventuele bijwerkingen

Er zijn bijwerkingen mogelijk als u dit medicijn gebruikt. Het kan zijn dat u een ontsteking of een irritatie krijgt op de plek waar de injectie is toegebracht. Vaak neemt dit een paar uur na de injectie weer af. Ook kunt u keelpijn krijgen of griepachtige symptomen, zoals koude rillingen, misselijkheid en spierpijn. Ook kunt u hoofdpijn krijgen, vooral net na het toedienen van de injectie. Hiervoor kunt u een paracetamol gebruiken.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Xolair”