Menu
Sale

Xylocaïne

Artikelnummer: ba44258e119c.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 67,00.Huidige prijs is: € 61,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Xylocaïne?

Dit medicijn heeft de huid verdovende stof lidocaïne in zich. Het medicijn zorgt ervoor dat de zenuwen in de huid geen pijnprikkels meer door kunnen geven aan de hersenen. De huid wordt hierdoor voor een moment tijdelijk gevoelloos.

Wanneer gebruikt u Xylocaïne?

Het medicijn wordt gebruikt om plaatselijk de huid te verdoven. Het wordt vooral gebruikt bij medische ingrepen. Denk hierbij aan het hechten van een wond of bij het inbrengen van een infuus. Ook bij het zetten van een piercing of tatoeage wordt het gebruikt. Daarnaast wordt het ook gebruikt bij aambeien (jeukende en pijnlijke uitstulpingen rondom de anus). Ook bij galbulten en incestbeten wordt het medicijn gebruikt. Net als bij zenuwpijn. Soms wordt het medicijn ook gebruikt door mannen om een vroegtijdige ejaculatie (voortijdige zaadlozing) te voorkomen. De werkzame stof lidocaïne helpt de eikel minder gevoel te maken voor prikkelingen, waardoor de zaadlozing beter uitgesteld kan worden.

Wanneer kunt u geen Xylocaïne gebruiken?

Dit medicijn dient u niet te gebruiken als u overgevoelig bent voor de hoofdbestanddelen of de hulpstoffen in dit medicijn. Als u lijdt aan epilepsie of hartritmestoornissen, een aandoening van het hart, de nieren of de lever of bij een andere aandoening kunt u dit middel beter niet gebruiken. Ook dient u te bespreken welke medicijnen u nu al gebruikt met de arts om een wisselwerking te voorkomen.

Hoe dient u Xylocaïne te gebruiken?

Het middel is als een zalf en als een spray te verkrijgen. De verdovende werking begint vaak binnen een paar minuten al te werken en duurt ongeveer een paar uur. Breng het middel dun aan op de huid. Zeker als u de zalf gebruikt om een vroegtijdige ejaculatie te voorkomen is het goed om heel weinig zalf of spray te gebruiken. Anders zal de hele eikel gevoelloos worden. Gebruik ook een condoom, omdat anders de geslachtsorganen van uw partner minder gevoelig kan worden. Breng het middel niet aan op een wond, beschadigde huid en voorkom contact met uw ogen. Na het aanbrengen dient u direct uw handen te gaan wassen.

Dosering

De arts zal u adviseren hoe u het product moet gebruiken. In het algemeen is het gebruik als volgt. Bij volwassenen welke last hebben van aambeien wordt twee keer per dag en iedere keer na het doen van de ontlasting het product dun aangebracht. Bij volwassenen welke jeuk hebben en pijn wordt het naar behoefte aangebracht. Het is goed om niet meer dan 5 tot 10 gram aan te brengen iedere keer en daarna minimaal acht uur te wachten tot de volgende dosis. Voor kinderen en voor andere doeleinden zal de arts u adviseren over de dosering en het gebruik.

Eventuele bijwerkingen

Er zijn bijwerkingen mogelijk. Denk hierbij aan het krijgen van huidirritatie. De huid kan rood worden en jeukerig worden of branderig voelen als de verdoving is uitgewerkt.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Xylocaïne”