Menu
Sale

Xyzal

Artikelnummer: ba21ddab46f5.
Categorie:

*  49,00

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Xyzal?

Xyzal is een medicijn dat gebruikt wordt om allergische reacties van het lichaam te onderdrukken. Hierdoor heeft de gebruiker minder last heeft van bepaalde allergische reacties van het lichaam. Het medicijn is een zogeheten antihistaminicum en dit betekent dat het medicijn allergische reacties van het lichaam onderdrukt door de werking van histamine te blokkeren. Door de werkzame stof in het medicijn, levocetirizine, worden neus-, oog-, long- of huidklachten door allergische reacties minder of zullen de klachten helemaal verdwijnen.

Wanneer gebruikt u Xyzal?

Als het lichaam prikkels binnenkrijgt waarvoor het allergisch is, volgt er een allergische reactie door de aanmaak van histamine. Histamine is een stofje dat indringers naar buiten probeert te drijven, bijvoorbeeld door niesbuien, een verstopte neus of jeukende en tranende ogen te veroorzaken. Door Xyzal in te nemen, wordt er geen histamine meer aangemaakt in het lichaam. Hierdoor verdwijnen de klachten van de allergische reactie al binnen een half uur.

Wanneer kunt u geen Xyzal gebruiken?

Niet iedereen kan Xyzal gebruiken om allergische reacties van het lichaam te verminderen of te verhelpen. Zo kan het medicijn niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor levocetirizine of andere antihistaminica. Tot slot werkt het medicijn ook niet altijd goed in combinatie met andere medicijnen. Gebruikt u een bepaald medicijn en gaat dit medicijn niet samen met Xyzal, dan zal de dokter het medicijn niet voorschrijven of een andere combinatie van medicijnen geven.

Hoe dienst u Xyzal te gebruiken?

Xyzal wordt gebruikt in de vorm van een tablet, die de gebruiker zonder te kauwen in moet nemen met een grote hoeveelheid vloeistof. Het medicijn kan met of zonder voedsel worden ingenomen en het maakt niet uit wanneer de tablet geslikt wordt.

Dosering

Volwassenen en kinderen vanaf zes jaar mogen zo nodig eenmaal daags één tablet innemen. Het medicijn is niet geschikt voor kinderen die jonger zijn dan zes jaar. Tenzij de arts anders voorschrijft, wordt het medicijn altijd volgens de officiële dosering ingenomen.

Bijwerkingen

Net zoals bij veel andere medicijnen het geval is, kunnen mensen die Xyzal nemen te maken krijgen met verschillende bijwerkingen. De meest voorkomende bijwerkingen van het medicijn, zijn klachten als slaperigheid, vermoeidheid, sufheid, hoofdpijn, duizeligheid en droge slijmvliezen in de mond, neus, keel en/of ogen. De meeste bijwerkingen verminderen na verloop van tijd, aangezien het lichaam dan langzaam gewend is geraakt aan het medicijn.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Xyzal”